DOLAR 32,4832 -0.19%
EURO 34,9367 0.28%
ALTIN 2.434,180,47
BITCOIN 2094474-0,10%
Gaziantep
28°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir…

Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir…

ABONE OL
9 Şubat 2022 10:30
Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi GAZETESİ– 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ kapsamında sigaranın zararları konusunda önemli uyarılarda bulunan Defa Life Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği Hekimi Uz.Dr.H.Belgin İKİDAĞ sigara bırakmak için asla geç olmadığını ve sigara bağımlılığın tedavi edilebileceğini belirtti.

Bir Çok Hastalığın Tetikleyicisi
Vücudumuzdaki bütün organları olumsuz yönde etkilediğini belirten Uz.Dr.H. Belgin İKİDAĞ, hem üst solunum yolları savunma mekanizmalarını bozmakta hem de özellikle KOAH başta olmak üzere birçok solunum sistemi ve kalp-damar sistemi hastalıklarına yol açmaktadır. COVİD-19 özellikle solunum ve kalp damar sıstemınde ciddi hastalığa yol açtığı bilinmekte olduğunu,Yapılan çalışmalarda göstermiştir ki sigara COVİD-19’a yakalanma riskini arttırmakta hem de COVİD-19’un daha ağır ve uzun seyretmesine yol açtığını gözlemliyoruz dedi..
Ciddi bağımlılık ve hastalığa yol açan, pasif içicilik nedeni ile çevredeki diğer kişilerde de hastalıklara yol açan sigaradan kurtulmak için gerekenleri yapmalıyız dedi. Pandemi süreci ile birlikte buna yönelik girişimlerimizi ertelememeliyiz. Pandemide 9 Şubat sigarayı bırakmak için fırsat olarak görmemiz gerektiğini ve Sağlıklı yaşam için sigarasız bir hayatı seçmemiz gerektiğini bildirdi.
Sigaradan sonra vücutta görülen değişiklikler
Sigarayı bıraktıktan sonra vücutta olumlu değişiklikler görüldüğünün altını çizen Uz.Dr.H.Belgin İKİDAĞ , “Sigarayı bıraktıktan 20 dakika sonra; kan basıncı ve nabız normale döner, el ve ayak dolaşımı düzelir. 8 saat sonra, kan oksijen düzeyi normale döner, kalp krizi geçirme riski azalır. 24 saat sonra, vücutta karbon monoksit azalır, oksijen artar. 72 saat sonra, hava yollarının gevşemesi sonucu nefes alıp verme rahatlar, hava yolları kendi kendini temizlemeye çalışır. 2-12 hafta sonra, tüm vücuttaki dolaşım düzelir, kişinin solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riski azaldığını . 3-9 ay sonra, öksürük ve solunum yolu problemleri düzelir. 12 ay sonra, koroner kalp hastalığı riski yarı yarıya azalır. 12-36 ay sonra, kanser riski yüzde 50 azalır” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r