ADALETİNİZ BATSIN!

Gaziantep’in Nizip ilçesinde 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 51 kişinin yaşamını yitirdiği Furkan Apartmanına ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, mühendis Yılmaz Şahin Yurtyapan iyi hal indirimiyle 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırırken, iş yerleri ve dairelerinde kolon kestikleri öne sürülen Faik ve Eyüp Öğüt kardeşler ile Nejdet Alpay ise beraat etti. Acılı aileler karara isyan etti.

6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 51 kişiye mezar olan Furkan apartmanına ilişkin acılı aileler mahkemede haklarını aramıştı. Soruşturma kapsamında savcılık, 4 tutuklu sanık ile apartmanın müteahhitleri Hasan Hüseyin Sever ve Abdullah Devrim Sever hakkında 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Sadece mühendis ceza aldı

CHP Gaziantep milletvekilleri Hasan Öztürkmen ve Melih Meriç ile Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca’nın da katıldığı karar duruşmasında mahkeme, mühendis sanık Yılmaz Şahin Yurtyapan hakkında 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 20 yıl hapis cezası verdi ve iyi hal indirimi uygulayarak 16 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetti. Sanıklar Faik ve kardeşi Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay hakkında delil yetersizliği nedeniyle beraat kararı verdi. Kararın ardından acılı aileler sinir krizleri geçirdi, verilen cezaya isyan etti. Aileler adaletin tecelli etmesi için konunun peşini bırakmayacaklarını belirtirken İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez de cezaya tepki gösteren isimlerden oldu.

Gerçek sorumlular cezalandırılmalı

İMO Şube Başkanı Güçyetmez, “Mahkeme üyemiz olan İnşaat Mühendisi Yılmaz Şahin Yurtyapan'a 16 yıl hapis cezası verdi. Diğer sanıklar beraat etti. Yıkılan binada kolon kesilip kesilmediğinin tekrar bilirkişiler tarafından araştırılmasının istenmesine rağmen mahkemenin sadece meslektaşımıza ceza vermesi adaletsizliktir” dedi.