DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077342-1,85%
Gaziantep
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antep Fıstığı Lisanlı Depo Hizmete Açılıyor

Antep Fıstığı Lisanlı Depo Hizmete Açılıyor

ABONE OL
10 Aralık 2019 12:31
Antep Fıstığı Lisanlı Depo Hizmete Açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Antep fıstığı Lisanslı Depoculuk tesisinin inşaat çalışmalarında artık son aşamaya gelindiğini kaydederek, Türkiye’de Antep fıstığı sektöründe bir ilk olacak olan lisanslı depoyu, Antep fıstığının ana vatanı ve gen merkezi Gaziantep’te çok kısa süre içerisinde hizmete kazandıracağız” dedi.

 

Güneyin Sesi Gazetesi-GTB Başkanı Mehmet Akıncı, sektör temsilcisi meclis üyeleri Mehmet Özmen, Ahmet Ulu ve Antep fıstığı işletmecisi M. Neşet Uçar ile, Gaziantep- Nizip kara yolu üzerinde inşaat çalışmaları devam eden Antep fıstığı lisanslı depoculuk tesisinde incelemelerde bulundu.

 

İnşaat alanını gezerek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Akıncı, İpekyolu Kalkınma Ajansının (İKA) destekleriyle hizmete kazandırılacak olan tesisin, Gaziantep ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

 

ANTEP FISTIĞI BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ

 

Antep fıstığının ana vatanı Gaziantep’e sektörün ilk lisanslı deposunu kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Akıncı, “Temelini, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin teşrifleriyle bu yıl mart ayında attığımız Antep fıstığı Lisanslı Depomuzun inşaat çalışmalarını 8-9 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamladık. Depolama kafeslerinin imalatının tamamlanması, tesis makinelerinin monte edilmesi ve laboratuvar cihazlarının teminiyle birlikte tesis tamamen hizmete hazır hale gelmiş olacak. Açılışı zaman kaybetmeden yaparak ürün depolama işlemlerine hasat sezonunu beklemeden başlamayı planlıyoruz” dedi.

Güneyin Sesi Gazetesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r