DOLAR 32,3906 0.2%
EURO 35,0904 -0.05%
ALTIN 2.325,570,28
BITCOIN 2272172-0,62%
Gaziantep
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avusturya’dan Gaziantep’e yardım köprüsü

Avusturya’dan Gaziantep’e yardım köprüsü

ABONE OL
9 Mayıs 2021 12:09
Avusturya’dan Gaziantep’e yardım köprüsü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneyin Sesi GAZETESİ – Avusturya’da yaşayan başarılı iş adamı Gaziantepli Önder Budak, her yıl memleketinde yüzlerce ailenin yüzünü güldürüyor.
Uzun yıllardan bu yana Avusturya’da restoran işletmeciliği yapan Gaziantepli başarılı iş adamı Önder Budak, memleketine olan sevgisini ve vefasını her fırsatta gösteriyor. Her yıl yüzlerce yoksul ailenin yüzünü güldürerek, gönlünü kazanan ve duasını alan Önder Budak, pandemi dolayısıyla yaptığı yardımları daha da artırdı.

ZİMEM DEFTERİ UYGULAMASINI YAŞATIYOR
Gaziantep sevdalısı hayırsever iş adamı Önder Budak, işlerinin yoğunluğu nedeniyle sık sık gelemediği şehrimizdeki yardımlarını yakın arkadaşı Ömer Özdemir aracılığıyla koordine ediyor. Dar gelirli vatandaşların yoğun bir şekilde yaşadığı kenar semtlere giden Ömer Özdemir, rast gele girdiği bakkalların borç defterinde yazılı olan borçları Önder Budak adına kapatıyor. Böylece Osmanlı’dan günümüze kalan en güzel geleneklerden biri olan “Zimen Defteri” uygulamasını yaşatan Önder Budak, ayrıca dar gelirli ailelere nakdi ve ayni yardımlarda da bulunuyor.

“HIZIR GİBİ YETİŞİYOR”
Başarılı iş adamı Önder Budak, yoksul vatandaşların bakkal borçlarının ödeyerek, gıda paketi vererek ve nakdi yardımda bulunarak her yıl yüzlerce ailenin mutluluğuna vesile oluyor. Hiç beklemedikleri bir anda bakkal borçları ödenen ve nakit paraya kavuşan dar gelirli vatandaşlar Önder Budak için, “Hızır gibi yetişti” diyerek mutluluklarını ifade ediyorlar. Hayırsever iş adamı Önder Budak’ın pandemi sürecinde bu yollarla memleketindeki 300 kadar aileye ulaşarak, onların yaşamına dokunduğu ve hayır duasını aldığı öğrenildi.

AVUSTURYA’DA TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU
Avusturya’nın en başarılı restoran işletmecileri arasında yer alan Önder Budak’ın hayır işlerinin yanında iş hayatında da son derece başarılı bir grafik çiziyor. Önder Budak, Avusturya’da restoran işletmeciliği alanındaki başarıları ile Türkiye’nin gururu oldu. Önder Budak’ın sahibi olduğu restoranın müdavimleri arasında Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz başta olmak üzere, Bakanlar, belediye başkanları, milletvekilleri ve ülkenin önde gelen yönetici ve iş insanları da yer alıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r