BAŞKAN ŞAHİN BU PROJEYİ GÖRMELİ!
2 YILDIR ÇALMADIĞI KAPI KALMADI, BÜROKRASİ ENGELİNE TAKILDI!
GİRİŞİMCİ HAMİT DEMİR, GAZİANTEP İÇİN ÖZEL OLUŞTURDUĞU PROJESİNİ FATMA ŞAHİN’E ULAŞTIRMAK İSTİYOR!
GAZİANTEP’TE 150 BİN KADINLA AŞKIN VE SERVETİN ADI: ARONYA PROJESİ
Girişimci Hamit Demir, evsel atık su tesisleri çevrelerinde ve verimsiz arazilerde tarımsal göletler yapılarak göletler etrafında 150 Milyon Ocak Aronya Bahçesi kurulmasına ilişkin projesini Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ulaştırmak istiyor. Proje hayata geçirilirse yaklaşık 150 bin depremzede kadın istihdam edilecek, Gaziantep’ten Dünya’ya yılda 15 Milyar dolar Aronya Özütü ihracatı yapılacak, verimsiz arazilerde atık sular kullanılarak tarım yapılacak. Demir, 2 yıldır çalmadığı kapı kalmadığını belirterek kent bürokrasisine isyan etti.
Adana merkezli Sümer Geri Dönüşüm şirketi tarafından Girişimci Hamit Demir önderliğinde geliştirilen ve Gaziantep’te verimsiz arazilerde atık sularla tarımsal üretim yapılmasına ilişkin proje Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e sunulmak istiyor. Defalarca kez Büyükşehir Belediyesi, GASKİ ve birçok kurum ile görüşme gerçekleştiren fakat kent bürokrasisine takılan Girişimci Hamit Demir, projesini ve kent tarımına sunacağı katkıları Güney’in Sesi Gazetesi’ne anlattı…
GİRİŞİMCİ DEMİR, BÜYÜKŞEHİR BÜROKRASİSİNE İSYAN ETTİ
Proje Sahibi Girişimci Hamit Demir, 2 yıldır çalmadığı kapı kalmamasına rağmen sonuç alamadığı Gaziantep bürokrasisine isyan ederek, “Çevre Bakanlığı Çevre Genel Müdürlüğü Toprak ve Su Yönetim Daire Başkanlığından atık su yönetim planı uygunluk görüşünü aldığım tarafıma tescilli işbu projeyi 2 yıldır belli aralıklarla ; Büyükşehir Tarım Daire Başkanlığına 3 kez Gaziantep GASKİ Genel Müdürüne 1 kez GASKİ önceki atık su daire başkanına 1 kez GASKİ yeni daire başkanlığına 2 kez Büyükşehir belediyeden ilerleme sağlayamayınca AK Parti İl yönetimine 1 kez Gaziantep Ticaret Odası ve İpekyolu Kalkınma Ajansına da 1 kez proje sunumunu yaptım. Kent bürokrasisini aşıp bu önemli projeyi hayata geçirmek için çalışırken açılmayan kapılara da isyan ediyor, tepkimizi dile getiriyoruz” dedi.
YILDA 15 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT YAPILABİLECEK
Proje sahibi Girişimci Hamit Demir, yaptığı açıklamada projenin Başkan Şahin’e ulaşması halinde kentte hem tarıma hem dönüşüme hem ihracata hem de istihdama büyük katkı sunulacağının altını çizdi. Demir, “GASKİ Merkez ve İslahiye, Nurdağı, Araban, Yavuzeli Evsel Atık Su Tesisleri çevrelerinde verimsiz arazilerde tarımsal göletler yapılarak göletler etrafında 150 Milyon Ocak Aronya Bahçesi kurarak Gaziantep’ten Dünya’ya yılda 15 Milyar Dolar Aronya özütü ihracatı yapılması projesini geliştirdik. Yaşanan covid-19 ve gelecekte yaşanabilir salgın hastalık sebebiyle başta Çin ve Avrupa olmak üzere, insanlar sağlıklı besin arayışlarına girerek bağışıklık sistemini güçlü tutan gıda ürünlerine yönelmişlerdir. Aronya yüksek antioksidan değerleri ile bağışıklık sistemini güçlü tutarak başta kanser hastalıkları ve diğer önemli hastalıkları önlemekle beraber yaşlanmayı da geciktirdiği görülmüştür. Aronya; Gaziantep kuzey bölgesi soğuk iklim koşullarına uyan atık su ile beslemede süper gelişen çalı bitkisidir, meyvesinin ekonomik değeri çok yüksektir gelecekte çok daha değerli olacağı ön görülmektedir” dedi.
150 BİN DEPREMZEDE KADINA İSTİHDAM SUNULABİLECEK
Demir, projenin her aşamasına özenle çalıştıklarına dikkat çekerek, “Milli Emlak’tan bedelsiz tahsis edilecek konumu uygun verimsiz ham arazilere tarımsal göletler yapılarak. Evsel atık sular borularla yapılan bu göletlere taşınması ile göletler etrafına bahçeler kurularak Gaziantep kırsalında verimsiz ve susuz arazilerde aronya tarımının sürdürülebilirliği sağlanacaktır. Hasat edilecek meyveler bölgede bulunan gıda tesislerinde katma değeri yüksek aronya karışımlı sağlıklı gıdalar üreterek bölgenin demir yolu liman bağlantısı lojistik ve coğrafik avantajlarını kullanarak Avrupa 2030 yılında karbon düzenlemesini (sınırda vergi) üstün avantajlara çevirerek Türkiye ve Dünya’da sağlıklı yaşamı Gaziantep Aronya bahçeleri sağlayacaktır. Böylelikle Gaziantep yılda 15 milyar dolar ihracat gelirleri elde etmesiyle aronya tarım ekonomisine katılımları sağlanan, gelir seviyesi düşük 150 bin kadına her yıl sürdürülebilir ciddi gelirler sağlanacaktır” ifadelerine yer verdi.
Demir, "Adım Hamit Demir değil de Hans, Michael, David, Simon olsaydı ilgili bürokratlar projeme değer verirlerdi" sözleriyle sitemde bulunarak bürokrasi engelinin ortadan kalkması ve Başkan Fatma Şahin’e ulaşılması halinde ekibi ile birlikte sunum gerçekleştirmek istediklerini vurguladı.