DOLAR 32,5147 0.2%
EURO 34,7656 0.06%
ALTIN 2.489,041,10
BITCOIN 20591763,72%
Gaziantep
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi Gazetesi – Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde tekbir getirerek üzerinde bomba olduğunu söyleyen şahıs polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. Yaşanan olay kentte ‘Canlı Bomba’ korkusuna neden oldu.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde üzerinde bomba olduğunu söyleyerek havaya ateş eden şahsın kimliği açıklandı. Saldırı girişiminde bulunan şahsın 32 yaşındaki Ümit Koçyiğit olduğu ortaya çıktı. Koçyiğit’in kurduğu düzeneğin herhangi bir patlayıcıya bağlı olmadığı öğrenildi. Yaşanan çatışma anında araç yolu trafiğe kapatılırken bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı. Olayda ağır yaralan şahsın ambulansla hastaneye kaldırılması ve olay yerinde yapılan incelemelerin tamamlanmasının ardından yol trafiğe açıldı.

İLK AÇIKLAMA VALİ GÜL’DEN

Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan saldırı girişiminin ardından ilk açıklama Gaziantep Valisi Davut Gül tarafından geldi. Gül, “Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL İDDİASI

Tekbir getirerek havaya ateş açtıktan sonra üzerimde bomba var diye bağıran ve polisin açtığı ateşle etkisiz hale getirilen 32 yaşında ki Ümit Koçyiğit’in akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edildi.

BOMBA İMHA EKİPLERİ DEVREDE

Koçyiğit, etkisiz hale getirildikten sonra bomba imha ekipleri tarafından kablo düzeneği incelendi. İnceleme sonucunda şahsın üzerinde bulunan kabloların herhangi bir düzeneğe bağlı olmadığı anlaşıldı.

AMBULANSLA HASTANEYE KALDIRILDI

Şahıs bir süre yerde yaralı halde bekledikten sonra sağlık ekipleri tarafından müdahale gerçekleşti. Saldırgana ilk yardım ambulans içinde yapıldıktan sonra ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r