DOLAR 32,5171 0.2%
EURO 34,7465 0.02%
ALTIN 2.486,070,98
BITCOIN 20647333,56%
Gaziantep
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP, Barak bölgesine müjdelerle gitti

CHP, Barak bölgesine müjdelerle gitti

ABONE OL
1 Mayıs 2023 10:09
CHP, Barak bölgesine müjdelerle gitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili adayı Hasan Öztürkmen ve Millet İttifakı bileşenleri, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak Oğuzeli’nin Güveçli köyünde vatandaşlarla yemekte bir araya gelen CHP Gaziantep Milletvekili adayı Hasan Öztürkmen ve Millet İttifakı bileşenleri, Barak Bölgesine müjdelerle gittiler.

 

Gerçekleşen yemekte bir konuşma gerçekleştiren CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, ‘’Bu toplantı gösteriyor ki Barak bölgesinde Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet ittifakı iktidara hazır, iktidara yürüyor. Hepimiz bu baskıdan, bu bölgemize yapılmayan yatırımlardan haberdarız. Gaziantep İl Başkanlığı olarak yaklaşık iki yıldır bölgenin ciddi sorunları olduğunu biliyoruz. Bu sorunların başında, bölgenin sulanmasından tutun da çiftçimize yapılan yardımlar ve teşviklerin yetersiz olmasına. Bölge şu an da üvey evlat muamelesi görüyor hepiniz yaşı ve görüyorsunuz. Çözüm yakın 15 gün sonra bölgemizin çiftçi sorunlarını çözecek Millet ittifakı üyeleri ve 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte hep beraber çözeceğiz. Ben 13. Cumhurbaşkanımız adına hepinize söz veriyorum’’ dedi.

 

İktidar değişiminin başlangıcı, çoban ateşi Barak ovası olacak diyen CHP Gaziantep Milletvekili adayı Hasan Öztürkmen, ‘’Yaklaşık 20 günden bu yana sahalardayım. Oğuzeli’nin, Nizip’in, Karkamış’ın, İslahiye’nin, Nurdağı’nın köylerinde, Organize Sanayi Bölgesinde çalışan emekçilerle, Gaziantep’in merkezinde esnafla, pazaryerinde vatandaşla ve pazar esnafıyla birlikteyim. Şunu görüyorum ki. Gelen bir dip dalga var, Türk halkı değişim istiyor. Bununda başlangıç noktası ve çoban ateşi Barak ovası olacaktır’’.

 

İktidara çok sert sözlerle yüklenen Öztürkmen, ‘’Bütün köylerde çok büyük ilgi görüyoruz, coşkuyla karşılanıyoruz. 21 yıldır iktidarda olan AKP, bölgemize verdiği, vatandaşımıza verdiği hiç bir vaadi yerine getirmemiştir. Bırakın Fırat nehrinin suyunun Barak ovasına gelmesini, yeni fabrikalar açmayı, köyler arasında yol yok. İktidar partisi AKP, bu halkın oylarını aldı, bu halkın umutlarını söndürdü, yandaşlarını zengin etti. Yandaşlarına Cumhuriyet’in bütün kazanımlarını peşkeş çekti. O nedenle halk artık bunlara yeter diyor. Hiç bir vaatlerine inanmıyoruz diyor’’.

 

İktidar partisinin, Millet İtttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaadlerini kopya çektiğini belirten Öztürkmen, ‘’21 Yıllık iktidarda olan bir parti vaat mi verir, icraat yapar. Hala yüzbinlerce gencimizi mağdur eden, umutlarını söndüren, yurtdışına gitmeye heveslendiren, mülakat denen olayı, bizim Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kopya çekerek kaldıracağız diyen iktidar, mülakatı bende kaldıracağım diyor. 21 yıldan bu yana neden kaldırmadın. Bizim Genel Başkanımızın bir diğer vaadi olan ‘’Aile Destek Sigortası’’ projesini de kopya çeken iktidar, ben de ‘’Aile Kalkanı’’ projesi yapacağım diyor. Neden yapmadın 21 yıldan bu yana. O nedenle halkımız bunların hiç bir vaadine inanmıyor’’.

 

Barak bölgesine önemli müjdelerle geldiğini belirten CHP adayı Hasan Öztürkmen, ‘’Ben Barak bölgesine gelirken 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştüm. Kendisine bölgemizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan Barak’ın bereketli topraklarını Fırat’ın suyuyla buluşturan bir sulama projesini ilettim. Sayın Cumhurbaşkanımız da Barak bölgesinin Fırat’ın suyuyla buluşturacağının sözünü aldım. En kısa zamanda bu bölgeyi Fırat’ın suyuyla buluşturacağız dedi. Barak bölgesine bir diğer projemiz, müjdemiz, Barak’lı çiftçilerimizin emeklerini değerlendiren, fıstığını değerlendiren Güneydoğu Birliği yeniden açacağız. Üçüncü müjdemiz ise Barak bölgesine güneş enerjisi santrali kurağız, elektriği ücretsiz olarak vereceğiz.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r