DOLAR 32,3690 0.14%
EURO 34,9832 -0.28%
ALTIN 2.324,280,22
BITCOIN 22904932,13%
Gaziantep
16°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CHP’DEN RANTSAL DÖNÜŞÜM PROJESİNE TEPKİ

CHP’DEN RANTSAL DÖNÜŞÜM PROJESİNE TEPKİ

ABONE OL
30 Mart 2022 16:52
CHP’DEN RANTSAL DÖNÜŞÜM PROJESİNE TEPKİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi GAZETESİ – Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından “lansmanı” yapılan Karşıyaka-İpekyolu Kentsel Dönüşüm Projesine CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar tepki gösterdi. Projenin çarpık kentleşmeyi ve yoksulluğu başka bölgelere taşımaktan ileri gidemeyeceğini söyleyen İl Başkanı Uçar, kentsel dönüşüm kötü yönetildiği için zarar eden ve milyonlarca lira borcu olan belediyelerin borcunu kapatma aracı olmadığını söylerken ,  Projenin yoksul yurttaşlardan yok pahasına alınan evlerin allanıp pullanarak bir RANT aracına dönüştürdüğünü ifade etti. CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar’ın açıklamaları şöyle.

 

BU BİR RANT PROJESİDİR.

 

“ AKP’li belediyelerin yapmış olduğu tüm “kentsel dönüşüm” projeleri gibi İpekyolu-Karşıyaka sözde kentsel dönüşüm projesi de tıpkı İstanbul Fikirtepe’de olduğu gibi bir mülki dönüşüm ve rant projesidir”

 

BELEDİYE BORÇLARINI VATANDAŞIN ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLAN MALLARINDAN ÖDEMEK HANGİ VİCDANA SIĞAR?

 

“Kimi yurttaşlarımızın hayatlarını vererek inşa etmiş oldukları , kimi yurttaşımızın anne ve babasından hatıra olan , pek çoğunun doğup büyüdüğü hayatla tanıştığı yer olan Karşıyaka hak sahiplerinden yok pahasına denilebilecek bedellerle alındı. Şimdi bu proje ile son derece pahalı konutlar inşa edilerek , fahiş fiyatlara satılacak.  Şehitkamil Belediyesi buradan elde edeceği gelirle borçlarını kapatmayı planlıyor.  Yıllardır kötü yönetilen belediyenin zararları dolaylı olarak vatandaşlarımıza yükletiliyor, belediye borçlarını vatandaşın anasının ak sütü gibi helal olan mallarından ödemek hangi vicdana sığar?”

 

BU PROJE KARŞIYAKA’NIN VE ŞEHİTKAMİL İLÇEMİZİN HANGİ SORUNUNU ÇÖZECEK?

 

“Şehitkamil Belediyesi’nin yapmış olduğu bu proje bölgede yaşayan vatandaşımızın sorunlarını çözebilecek nitelikte bir proje ne yazık ki değil. Kentsel dönüşüm projeleri vatandaşın barınma ihtiyacını en ekonomik yolla gidermek için yapılır. Ancak burada tam aksine son derece pahalı  konutlar üretileceğinin planlandığını görüyoruz. Bu proje ne konut fiyatlarının pahalılığına ne kiraların yüksekliğine ne de sosyal donatı alanlarının olmayışına çözüm üretmiyor.  “

 

HAK SAHİPLERİNİN HEMEN HEPSİNE ÖDENEN KAMULAŞTIRMA BEDELLERİ BURADA ÜRETİLECEK SON DERECE PAHALI KONUTLARIN FİYATLARININ YANINDAN BİLE GEÇEMEZ. BUNUN ADI YABANCILAŞTIRMADIR.

 

Çarpık kentleşme ve barınma krizinin sebebi olan yoksulluk iken Karşıyakalı yurttaşlarımızın dişinden tırnağından artırarak edindiği mülklerine yok pahasına el konulması vatandaşlarımızın başka yerde kiracı olmasına veya başka bir bölgede gecekondulaşmaya yol açacak. Bu sözde kentsel dönüşüm anlayışını CHP iktidarında değiştireceğiz. CHP iktidarında kentsel dönüşüm projeleri yerinde yapılacak ve dönüşümün yapıldığı yerde daha önce yaşayan yurttaşlarımız aynı mahallelerinde komşularıyla, dostlarıyla yaşamaya devam edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r