DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067247-1,89%
Gaziantep
18°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CHP’li Seyhan Belediyesi işçilerinden greve kararı: “Uyarıyoruz, Adana halkı sizi asla affetmez”
  • Güneyin Sesi Gazetesi
  • Genel
  • CHP’li Seyhan Belediyesi işçilerinden greve kararı: “Uyarıyoruz, Adana halkı sizi asla affetmez”

CHP’li Seyhan Belediyesi işçilerinden greve kararı: “Uyarıyoruz, Adana halkı sizi asla affetmez”

ABONE OL
2 Mart 2022 14:11
CHP’li Seyhan Belediyesi işçilerinden greve kararı: “Uyarıyoruz, Adana halkı sizi asla affetmez”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneyin Sesi GAZETESİ  –  Adana’da Seyhan Belediyesi’ndeki toplu iş sözleşmesi süreci tıkanınca işçiler grev kararı aldı. Grev kararı alan işçiler, sendikanın işyerine grev yazısını asmasını beklerken süreci, işverenle görüşmelerini ve taleplerini Sendika.Org’a anlattı.

Adana’da Seyhan Belediyesi’ndeki toplu iş sözleşmesi süreci işçilerin 6 bin lira net maaşın yanı sıra yol ve yemek harcırahı, bayram ikramiyesi ve çeşitli sosyal haklar talepleri vardı. Ancak yönetim, yol ve yemek harcırahı ve çeşitli sosyal haklarla birlikte toplamda 5555 lira maaş teklif etti. Süreç tıkanıp 60 günlük yasal süre sona erince sendikada grev oylaması yapıldı ve grev kararı alındı.

Grev kararının ardından işveren, işçileri sürgün ederek yıldırmaya çalıştı. CHP’li belediyenin bu işçi düşmanı tavrına karşı açık mektup yayımlayan işçiler “Uyarıyoruz! Adana tarihine kara bir leke olarak kazınmak üzeresiniz. Adana halkı sizi asla affetmez, affetmeyecektir” dedi.

 

Grev kararı alan işçiler, sendikanın işyerine grev yazısını asmasını beklerken Sendika.Org’a konuştu. İşçiler süreci, işverenle görüşmelerini ve taleplerini anlattı.

İşverenin teklifi giydirilmiş olarak yol, yemek ve sosyal haklarla beraber 5555 TL 83 kuruş. Bizim talebimiz ise 6000 lira net maaş ve yol, yemek, sosyal haklar ve bayram ikramiyesiydi. Bu süreçte işverenle iki defa görüşme yaptık. Toplu sözleşme oturumu sonrasında disiplin suçları, kötü niyet tazminatı vb. idari maddelerin hiçbiri görüşmeden ücret teklifi yapıldı. İşçi atma yetkisinin kendi ellerinde olmasını isteyip disiplin maddelerinde esneklik istediler.

İşverenin bu teklifi de biz işçiler arasında kabul görmedi. Bundan sonra yapılan işçi toplantılarında yapılan oylama ile grev kararı alındı.

Bu süreçte arkadaşlarımızın da görev yerleri değiştirildi. Sürgün edildiler. Bu konuyla alakalı da yönetimle diyaloglar gelişmedi. Ayrıca grev kararımızı aldığımız andan itibaren işyerlerimizde amirler tarafından mobbinge maruz kalıyoruz.

İstanbul’da çeşitli CHP’li belediyelerdeki grevlerde, işçilere yöneltilmiş “İktidarın ekmeğine yağ sürme” suçlamalarını hatırlatarak benzer tepkiler olup olmadığını sorduk. İşçilerin cevabı şöyle oldu:

Çevreden de iyi tepkiler aldık. Halk grevimizi destekliyor ve açık bir biçimde haklılığımız görüldüğü için herhangi bir itham da bulunulmadı.
Sendika.Org

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r