DOLAR 32,3673 0.14%
EURO 34,9855 -0.29%
ALTIN 2.323,930,21
BITCOIN 22758111,07%
Gaziantep
14°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CUMHURİYETİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

CUMHURİYETİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

ABONE OL
19 Ocak 2023 12:00
CUMHURİYETİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi GAZETESİ – Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen CHP Gelen Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Güneydoğu Hemşeri Buluşmaları’’ toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, devletin bir kişiye teslim edilemeyeceğini belirterek “Dünyada bunun örneği yoktur. Devleti bir kişiye teslim ettik yarın sabah ne olacağımız belli değil” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam saatlerinde Gaziantep’e geldi. Gaziantepli partililer tarafından Gaziantep Havalimanında coşku ile karşılandı. Gaziantepliler Kılıçdaroğlu’nu “İktidar”, “Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla, meşale yakarak ve Gaziantep yöresine ait halk oyunu gösterisi yaparak karşıladı.

Daha evvel ki Gaziantep ziyaretinde de Şanlıurfalılar ile buluşan Kılıçdaroğlu, “Seçimlerde Gaziantep’te yaşayan Şanlıurfalıları ihmal etmişiz, görmemişiz, bu hatamızı gidereceğiz” diyerek, 2023 seçimlerinde Şanlıurfalı bir ismi listenin ön sıralarına koyacağının sinyalini vermişti. Dün Gaziantep’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kentteki ilk programı, ŞANLIDER eski Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan’ın organize ettiği, Teymur Continental Hotel’de düzenlenen Şanlıurfalılar buluşması oldu.

“Güneydoğu Hemşeri Buluşmaları’’ toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6’lı masadaki 6 liderin de demokrasi istediğini belirterek, herkesin bu ülkede rahat yaşaması için mücadele verdiklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra konuşmasında şunları kaydetti: “Beraber el ele vermezsek başarılı olamayız. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Bir devlet bir kişiye teslim edilemez. Dünyada bunun örneği yoktur. Devleti bir kişiye teslim ettik, ertesi sabah ne olacağız belli değil. Gaziantep bu bölgenin en güçlü illerinden birisi. Sanayisi ve tarımı güçlü bunu da biliyorum. Sadece Gaziantep’te çok sayıda işsizin olduğunu da biliyorum. 500 bini aşkın Suriyeli kardeşimiz var burada. Allah aşkına bana söyler misiniz? Bu Suriye politikası yanlış mı, doğru mu? Bizim Suriye ile ne kavgamız vardı? Niye Suriye’ye girdik biz. Emevi Camisinde 24 saatte namaz kılacaklardı. 24 saatte gireceklerdi. 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi. Burada yaşayan Suriyeli sayısının 500 bin olduğu söyleniyor. Kimin ne yaptığı belli değil. Biz karnımızı doyurduk şimdi onların karnını doyuracağız. Irkçılık yapmadan onları en geç 2 yıl içerisinde kendi iradeleriyle Suriye’ye göndereceğiz. Hepsi gidecek, göndereceğiz.”

 

Siyasete girdiği gün kendi mal varlığını internete yüklediğini anlatan Kılıçdaroğlu, bugüne kadar kazandıklarının alın teri olduğunu dile getirerek, “Bana söyler misiniz? İktidar sahiplerinden hangisi mal varlığını siteye koydu. Buradan milyon dolarları Amerika’ya göndereceksin. Orada kim var? Kızın var. Buradan gönderen kim? Oğlun. Orada gökdelen yapacaksın ve hep beraber seyredeceğiz. Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerim size söz veriyorum. Türkiye’den çalınıp yurt dışına götürülen o milyon dolarların tamamını Türkiye’ye getirip size vereceğiz, hiç endişe etmeyin. Yolsuzluk yapanlar tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler eğer bu günahsa yüce yaradan bile her türlü günahla gelin ama kul hakkıyla gelmeyin diyor. Kul hakkı yiyenlere neden oy veriyoruz? Neden onlar iktidara getiriyoruz? En büyük günahı işleyenlere neden oy veriyoruz? Daha fazla kul hakkı yesinler diye mi? Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu ona göre kullanın. O zaman göreceksiniz ki Türkiye yeni bir sürecin içerisine girmiş olacak ve büyüyecektir. Bundan emin olmanızı isterim” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ‘’Alışveriş yaparken zamları görüyorsunuz. Aldığınız emekli, dul ve yetim aylıklarını görüyorsunuz. Ama o aylığı bile alamayan milyonlar var. Uyuşturucu baronlarının, mafyaların Türkiye’de cirit attığını da biliyorsunuz. Milyonlarca evladımızın gencecik çocuklarımızın zehirlendiğini biliyorsunuz. Gaziantep’te de sizlere söz veriyorum, o uyuşturucu baronlarının o mafyaların bu topraklardan kökünü kazıyacağım! Tamamını yok edeceğim. Onlar tehdit ediyorlar ancak bizim Allah’tan başka korkacağımız kimse yoktur. Tehditlerine pabuç bırakmayacağız. Mücadeleyse sonuna kadar mücadele edeceğiz. Onların önünde diz çökerek onlara itaat etmek varsa ayakta ölmeyi her zaman tercih ederiz. Az önce ifade ettim. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar iyi değil. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Evet Cumhuriyeti yeniden inşa edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında güzel demokrasiyle taçlandıracağız. Eğer bugün bu büyük topraklarda hala mercimeği, fasulyeyi, buğdayı, pirinci, canlı hayvanı, evcil hayvanı dışarıdan alıyorsak Allah aşkına bu memlekette o zaman biz ne yapacağız? Hepsine dolar mı ödeyeceğiz? Kimin sırtından? Sizlerin sırtından…” şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verin çiftçilere elektriğin tamamını bedavaya verelim. Sayın Erdoğan dedi ki ‘’elinden tutan mı var, yap’’ yaptım. Denizli’nin Bozkurt ilçesinde belediye başkanı güneş panellerini kurdu, güneşten elektrik elde ediyor. Çiftçiler kooperatif kurdu, çiftçilere elektriği bedava veriyor. Daha bu ay kurdelesini kestim. 2,5 milyon hektar arazi var. Allah’ın güneşi bedava. Petrol alırsan para ödersin, mazot alırsın para ödersin, doğalgaz alırsın dolar ödersin kömür getirirsin para ödersin. Allah’ın güneşi bedava. Çiftçiler kooperatif kursunlar elektriği bedava kullansınlar artan elektriği satıp gelir elde edecekler. Akıl ve mantık bunu ön görmüyor mu? Ama doğalgaz, kömür lobilerine teslim olmuşlar. Bir şeyi unutmayın yüz yıllık bir gelenekten geliyoruz. Kuvay-ı Milliyeciyiz, hiçbir şeye hiç kimseye asla teslim olmayız. Bütün komşularımızla kavgalıyız. Komşuları bıraktık, Mısırla kavgalıyız. Şimdi el etek öpüyorlar nasıl barışacağız diye. Yapamazlar ama biz yapacağız. Bu ülkeye huzuru barışı getireceğiz. Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir düzeni getireceğiz. Her annenin evladını rahat yatağa yatırdığı bir düzeni getireceğiz. Aile destekleri sigortasıyla geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelerden kadın gidecek bankada bir hesap açacak. Her ay düzenli işçi memur gibi emekli gibi oradan aylığını çekecek, çocuklarının rızkını sağlayacak. Onun fakir fukara olduğunu kimse bilmeyecek. Çünkü bizim inancımıza göre sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Biz buna inanıyoruz. İnsanın yoksulluğunu afişe edemezsiniz. Bundan da emin olmanızı istiyorum. İlk yapacağımız şeylerden birisi de bu olacak. Ayrıca burada olduğum için son derece mutluyum. Türkiye çok güzel bir ülke, bu ülkede kavga etmek yerine neden barışmıyoruz? Ayrılmak yerine neden birleşmiyoruz? Öyle bir noktaya getirdiler ki bizi Türkiye’yi komşu komşunun kimliğini sormaya başladı. Buradan Türkiye’yi çıkaracağız, huzuru getireceğiz. Evlatlarımız umutsuz acaba Türkiye düzelir mi diye. Evet Türkiye düzelecek. Evet Türkiye güzelleşecek, kalkınacak, Türkiye bütün komşularıyla barışacak. Bizimle beraber yaşayan 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz zamanı geldiğinde Türkiye’ye turist olarak gelecekler. Bizim otellerimizde kalacaklar. Düğünlerini burada yapacaklar. Kimseye düşmanlık etmeden beraber huzur içinde yaşayacağız. Bize güvenin. Bize katılın. Sorunların çözüldüğünü göreceksiniz. İktidar sahipleri iktidar olduklarında zenginleşiyorlarsa onlar halk için değil kendileri için çalışıyorlardır.
Siyasete atılan kişi zenginleşiyorsa onu siyasetin dışında bırakırız. Onlar haksız yere zenginleşiyorlar. Haksız zenginleşmek birinin hakkını ve hukukunu çalmak demektir. Sandıklar gelecek. 14 Mayıs’ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz. Allah’ın izniyle yeni bir başlangıç yapacağız. Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye’yi büyüteceğiz” dedi.

AKAN: ÜLKENİN VARLIĞI İÇİN ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Güneydoğu Hemşeri Buluşmaları’’ kapsamında programda konuşan Av. Faruk Akan: ‘’Biz CHP’de neden varız bugün neden buradayız? Öncelikle bunu izah etmek istiyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılında daha münevveh bir ülke, hukukun üstünlüğüne inanan bir yapı, gelir adaletsizliğini ortadan kaldırılmasına ilişkin verdiği umutlar, ekonomik refahı yüksek bir cumhuriyet ve demokrasiyle taçlandırılmış bir cumhuriyetin ancak Cumhuriyet Halk Partisi ile olabileceğine olan inancımızdan dolayı bugün buradayız. Elimizden geldiğince insani ve vicdani sorumluluğumuz gereği, ülkemiz adına ne gerekiyorsa bu sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu huzurlarınızda yeminle taçlandırıyor ve söz veriyoruz. Bizler bu ülkenin kurucu değerleri ve devamında oluşabilecek olan yeni nesiller için umut vaad edecek olan bir ülkenin varlığı için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Buradaki gayemizde kesinlikle şahsi değil bizler gelecek nesillere umut, ışık ve temiz bir gelecek bırakmak istiyoruz. Bunu da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağına olan inancımız tam olduğu için buradayız.” diyerek orada bulunan herkese teşekkür etti.

ERDOĞAN: KILIÇDAROĞLU’NA GÜVEN YÜKSEKTİR

CHP Genel Başkan Danışmanı Mustafa İsmet Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun kamuoyundaki karşılığı anketlerin iki katıdır. Kemal Kılıçdaroğlu’na güven yüksektir. Türkiye’yi bu vahim durumdan çıkaracak olan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Biz onun için CHP’ye katılıyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerleri ile barışığız. Bu memleketin doğu tarafında yaşayan insanlar genelde gecekondu da ikamet eden insanlardır. Kendilerini ifade etme noktasında bazı eksiklikleri elbet her insan gibi vardır. Gaziantep’in batısında ise nüfus başına ve metrekare başına düşen yeşil alan ne kadardır? Gaziantep’in batısında pet parklar yapılıyor. Avrupa’nın en büyük kütüphanesi yapıldı. Bu yapılanları takdir ediyorum ama Gaziantep’in doğusunda bizim çocuklarımızın oynayacağı bir park dahi yok. Ben bunu söylediğim zaman eleştirilere maruz kalıyoruz. Biz bu çalışmaları yaparken önemli sıkıntılarla karşılaştık. Genel başkanımız Gaziantep’e geldiğinde 30 bin kişi ile miting yapmak istiyoruz’’ diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye yeni katılan 1278 üyenin parti rozetlerini takması ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r