DOLAR 32,5089 0.16%
EURO 34,5944 0.11%
ALTIN 2.493,450,30
BITCOIN 20743930,89%
Gaziantep
22°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitim-Sen Bayrağını Bayrakçı Devraldı

Eğitim-Sen Bayrağını Bayrakçı Devraldı

ABONE OL
1 Mart 2020 19:16
Eğitim-Sen Bayrağını Bayrakçı Devraldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim Sen Gaziantep Şubesi 11. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. 2 dönem Eğitim Sen Gaziantep Şube’sinde başkalık görevini yürüten Ali Ersönmez bayrağını Ömer Parlakçı’ya devretti.

Güneyin Sesi Gazetesi- Eğitim Sen Gaziantep Şubesi Seçimli Olağan Kongre’de açıklamalarda bulunan Ersönmez, “ Kongremize hem kurumlardan hem demokrasi güçlerinden hem basından hem de üyelerimizden yoğun ilgi ve destek vardı. Savaşın kazanını yoktur. İçte ve dışta tüm savaşa karşıyız. Çok başarılı ve güçlü bir kongre oldu. Destek veren herkese teşekkür ederim. Her kongremiz bizim açımızdan bir yenilenmedir. Yeniden güçlenme, yeniden planlama, geleceğe dair tutum alma süreçleridir. Geçmişten ders alarak doğru olan noktaları daha da büyüterek yeni süreçlere daha çok etki yapmaktır. Bu anlamda ben 6 yıl boyunca şube başkanlığı görevini yürüttüm. Güç koşullarda başarılı bir dönem geçirdiğimizi düşünüyorum. Eğitimcilerin, velilerin, öğrencilerin sorunlarına dair bir mücadele yürütmeye çalıştık. Eğitim Sen bu mücadeleyi yürütürken temel ilkeleri ve anlayışı üzerinden yürüttük. Bu dönemde yeni arkadaşlarımız devam edecekler. Tüzüğümüze göre 2 dönem üst üste yaptıktan sonra 3 dönem seçilme hakkın olmuyor. Deneyimli arkadaşlarımız yeni süreci yürütecekler

BU MÜCADELEDE BAYRAĞA TALİP OLDUK

Yeni dönem de mücadele edeceklerine vurgu yapan Başkan Ömer Parlakçı,  “ 11. Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik. Siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum örgütlerine, delegelerimize katkılarında dolayı teşekkür ediyoruz. Bu bir bayrak yarışı, üye yönetici fark etmiyor. Sendikal anlamda emekçilerin haklarını gerek ekonomi gerek özgürlük haklarını koruyup geliştirme amaçlı çalışmalar yürütüyoruz. Ali başkanımıza ve yönetimine katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte de beraber olacağız mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.  Hep birlikte yürüteceğiz. Yeni arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Savaşa karşı barış diyoruz” 

Ardından konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise savaşın giderek kızıştığı bir süreçte genel kurullarını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Suriye’de kayıp verildi. Biz KESK olarak savaşa karşı barış politikalarını savunduğumuzu söyledik. İdlib de adı konulmamış bu savaşta hiç bir çıkarımız yoktur. KESK olarak savaşa karşı barış diyoruz. Tüm emperyalistlerin Suriye’den çekilmesini talep ettiğimizi belirtmek isterim. Bu savaşa sesiz kaldığımız her saniye daha karanlığa neden olacaktır. Bir an evvel barış için harekete geçmeliyiz” dedi.

Güneyin Sesi Gazetesi 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r