DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2085627-0,88%
Gaziantep
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fotoğraf sanatçısı İbrahim Şimşek fotoğrafın -den halini GİFSAD’ta anlattı

Fotoğraf sanatçısı İbrahim Şimşek fotoğrafın -den halini GİFSAD’ta anlattı

ABONE OL
4 Mart 2020 18:36
Fotoğraf sanatçısı İbrahim Şimşek fotoğrafın -den halini GİFSAD’ta anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’te fotoğraf severlerin buluşma noktası olan GİFSAD fotoğraf sanatçısı İbrahim Şimşek’i misafir etti. GİFSAD’ta ‘Fotoğrafın Den Hali’ adlı söyleşi gerçekleştiren Şimşek’in söyleşisine ilgi yoğun oldu.

Güneyin Sesi Gazetesi- Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği (GİFSAD) fotoğraf sanatçısı İbrahim Şimşek’i ağırladı. GİFSAD’ta ‘Fotoğrafın Den hali’ başlıklı söyleşi gerçekleştiren Şimşek’in söyleşisine ilgi yoğun oldu. Söyleşiye GİFSAD Başkanı Levent Ural ile dernek yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Söyleşisini 3 aşamalı gerçekleştiren Şimşek fotoğrafın den halini; Yüzler, Çocuksu haller ve Karakış başlıklı fotoğraf gösterimiyle paylaştı. Fotoğrafların içinde yüklü duyguların katılımcıları etkilediği söyleşide fotoğraf sunumunun ardından Şimşek katılımcıların sorularını yanıtladı.

İbrahim Şimşek ile birlikte 2020’nin 2’nci söyleşisini düzenlediklerini aktaran Ural, Şimşek’e ileriki projelerinde ve çalışmalarında başarılar dileyerek, bu yönlü söyleşilerin yıl içinde devam edeceğini fotoğraf severlere duyurdu.

‘Fotoğrafın -den Hali’

Söyleşinin ardından oldukça heyecanlı ve mutlu olduğunu paylaşan Şimşek, katılımın yoğun olacağını beklemediğini söyledi.  Bu fotoğraf çalışmasının genel adını  ‘fotoğrafın den hali’ olarak nitelendirdiğini kaydeden Şimşek, “Fotoğraflarımı çekerken ilk önceliğim fotoğraflayacağım insanların iznini almak daha sonra iletişimi geliştirmek ve pekiştirmek. Ben Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi Çelik köyünden bu yola çıktım ve 22 yıllık fotoğraf gönüllüsü olarak yola devam ettim. Ve fotoğraf severlere şunu diyebilirim: Bir insanın bir hobisi olmalı ve bunu severek, ten yapmalı ki adım adım ilerleyebilsin. Mesela ben her bölgeden çektiğim fotoğraflarla sergilerimde o insanları, bölgeyi temsil ediyorum ve bu da fotoğrafçılık hobimin en sevdiğim tarafı” dedi.

‘GİFSAD’ın kapısı fotoğrafı seven herkese açık’

İnsanlara fotoğrafı tanıtmak, insanları fotoğrafla buluşturmak üzere bir araya getirdiklerini vurgulayan Başkan Ural ise bu dönemde yeni uygulamalara imza attıklarının altını çizdi. Sosyal medya üzerinden günün, haftanın, ayın fotoğrafı adı altında etkinlikler düzenlediklerini paylaşan Ural, şöyle konuştu: “Bu dönem de sosyal sorumluluk projelerine ağırlık veriyoruz. Akabinde eğitim seminerlerimiz ve atölyelerimiz bulunmakta. 6 Martta da ilk eğitim seminerimiz başlayacak ve altı hafta sürmekle beraber biri şehir içi, biri şehir dışı olmak üzere de iki de gezimiz olacak. Amacımız tamamen fotoğraf bakış açısını geliştirmektir ve görmediğini göstermektir.  İbrahim Şimşek ile de dönemimizin ikinci söyleşisi oldu. Birçok fotoğraf yarışmasından ödülleri de var bizde. Kendisi bizim değerli bir fotoğraf dostumuzdur. Bu gibi söyleşilerimiz ve sunumlarımız Gaziantep ve çevresi dâhilinde devam edecek. Fotoğrafı seven herkese GİFSAD’ın kapısı sonuna kadar açıktır.”

Söyleşinin ardından Ural, GİFSAD yönetimi adına Şimşek’e teşekkür mahiyetinde TEMA Vakıfına Şimşek adına bağışlanacak olan ağacın beratını takdim etti.

Güneyin Sesi Gazetesi& Kültür&Sanat 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r