DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20758961,97%
Gaziantep
15°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

GastroAntep Festivali Coşkulu Geçti

GastroAntep Festivali Coşkulu Geçti

ABONE OL
16 Eylül 2019 13:36
GastroAntep Festivali Coşkulu Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde gerçekleştirilen 2’nci Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivaline start verildi.

Festival kapsamında açılan stantları dolaşan yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirler, lezzetin başkentini bir kez daha keşfetti. UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda Türkiye’yi temsil eden ilk şehir kimliğiyle öne çıkan Gaziantep, Dünya’ya zengin mutfağının kapısını araladı. Gastronomisini Dünya’ya tanıtmaya devam eden Gazi şehir, 12-15 Eylül 2019 tarihlerinde mutfağını, misafirperverliğini, birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini Dünya’ya gösterecek.

GastroAntep Festivali Biber Hasadıyla Başladı

Aylardır beklenen Uluslararası GastroAntep Festivali’nin açılışı biberi ile meşhur olan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde biber tarlasında yapıldı. Açılışa 40 farklı ülkeden katılımın sağlanan,  60 dönüm alanda biber hasadı ve kuruluk gezisiyle başlayan festivale dünyaca ünlü aşçılar da katıldı.

Festival Park’a taşınan kortej yürüyüşünün coşkusu, meşale yakımı, Ahilik Haftası Şed Kuşatma Töreni, Bakır Ritim Grubu’yla Ceren Aksan Performansı, Umut Akyürek ve Oktay Bora Ertuğrul konserlerine yansıdı.

GastroANTEP Festivali, il sınırlarına kadar uzandı. Güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzeti Dünya’ya tanıtmak amacıyla organize edilen gastronomi festivalinin nabzı Nizip’te attı. Festivalin ikinci gününe, 90 dönüm Antep Fıstığı tarlasındaki hasatla “Merhaba” diyen Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri, gurmeler, gastronomi yazarları unutulmaz anlar yaşadı.

200 Stant Ziyaretçilerin İlgi Odağı Oldu

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP) kapsamında kurulan 200 standı gezen ziyaretçiler, lezzetin başkentinden Dünya’ya seslendi: Gaziantep’e gelin eşsiz lezzetleri tadın!

Gaziantep’in kalbinin attığı Festival Park, Gaziantep Lezzetler Sokağı, El Sanatları ve Ahiler Sokağı, kurum ve halk stantları, çocuk animatörleriyle çocuk oyun alanları, fotoğraf çekim alanları ve DJ müzik dinletilerine ev sahipliği yaptı.

Öte yandan bazı ziyaretçiler ise, festival alanının darlığından, araç park yeri olmamasından şikayet ederek, festivalin bir parka değil, kent merkezinde bir meydanın ve mahallenin tümüne yayılması gerektiğini ifade ettiler. Yarım milyon Suriyeli mültecinin yaşadığı ve Suriye’nin zengin mutfak kültürünü yaşattıkları kentte yapılan festivale davet edilmemeleri de Suriyeli esnafları üzdüğü gözlendi.

HABER MERKEZİ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r