GAÜN’E REKTÖR ARANIYOR!

GTO ve GSO Başkanlarından GAÜN Rektörü için çağrı: Gaziantep’i bilen biri rektör olmalı

Gaziantep Üniversitesi, bilimsel alandaki çalışmaları ile sıralamalarda da her geçen gün gerilemeye devam ederken rektör atamaları ile de gündemden düşmüyor. Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, GAÜN’e yapılması planlanan rektör atamasına ilişkin konuştu. Başkanlar, yeni rektörün Gaziantep’i bilen ve şehrin sanayi ve iş dünyası ile ortak çalışacak bir isim olması gerektiğini belirtti.

GAZİANTEP’İ BİLEN BİR REKTÖR ATANMALI

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yaptığı açıklamada, “Sanayisi, ticareti, kültür, turizm ve değerleriyle tarih boyu öncü ve örnek olma misyonuyla büyüyen şehir Gaziantep, yeni teknolojilerle tüm dünyada değişim ve dönüşümün yaşandığı böylesi bir dönmede birlik ve beraberlik içerisinde yeni bir heyecanla kabuk değiştirme hedefindedir. Gaziantep Sanayi Odası olarak bizler de, Gaziantep ve bölgenin ekonomik kalkınmasında öncü rol üstlenmeye, sanayinin her alanında rekabet gücünü artırmaya, şehrimizin sosyokültürel gelişiminde yol gösterici olmaya, tüm kurumlarımızla birlikte sürekli gelişimin ve değişimin simgesi olarak çalışmaya devam etmekteyiz. Ancak; yeni teknolojiler, yeşil dönüşüm, dijitalleşme, yapay zeka, Ar-Ge, Ür-Ge, İnovasyon gibi sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi ilkeleri doğrultusunda üniversite sanayi iş birliğine her zamankinden fazla ihtiyaç duyuyoruz. Bu sebeple, yakın zamanda gerçekleştirilecek olan rektörlük atamasında; geçmişte mühendislik bölümleriyle anılan Gaziantep Üniversitesi’ne, akademiyi sanayiciyle buluşturacak, mühendislik boyutunda donanıma sahip, küresel deneyim ve vizyona sahip, iş dünyası ve kurumlarla iş birliğini geliştirerek Gaziantep’e ivme katacak, memleketimizden yetişmiş ve şehri bilen bir bilim insanı/ rektör atanması hedeflerimize ulaşmak, ülkemize daha fazla katkıda bulunmak ve yarınlarımızın inşasında kritik öneme sahiptir” ifadelerine yer verdi.

YENİ REKTÖR GAZİANTEP'İN EKMEĞİNİ YEMİŞ BİRİ OLMALI

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile rektörün Gaziantepli bir isim olması gerektiğine dikkat çekerek, “Gaziantep Ticaret Odası olarak, “Gaziantep’in ülke ekonomisinde ilk dört il arasında yer almasına öncülük etmek” vizyonu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hedefe ulaşmanın, yalnızca ekonomik büyümeyle değil, şehrin sosyo-kültürel gelişimi ve tüm paydaşlarımızın ortak katkılarıyla mümkün olduğunu biliyoruz. Şüphesiz ki bu yolculukta en önemli paydaşlarımızdan biri de üniversitelerimizdir. Gaziantep, üretim gücüyle Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olmayı başarmıştır. Bu gücün sürdürülebilmesi ve daha da ileriye taşınabilmesi için üniversitelerimizin şehrimizin sanayi ve ticari faaliyetleriyle eşgüdümlü çalışması, yol gösterici olması ve gelişime katkı sunması büyük bir gerekliliktir. Ancak geride bıraktığımız dört yıla baktığımızda, üniversitemizin Gazi şehrimize bu bağlamda yeterli katkıyı sunamamasının derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Yaklaşan rektörlük ataması öncesinde Gaziantep’in köklü üniversitesine atanacak yeni rektörün; dünya ile entegre, uluslararası bilimsel çalışmalarda imzası bulunan, pozitif bilimlere inanan, şehirle ve iş dünyası ile ortak çalışma ruhuna sahip, bu şehre vefa duyan ve şehre hizmet etmeyi kendine borç edinmiş, Gaziantep'in ekmeğini yemiş, suyunu içmiş bir bilim insanı olmasının şehrimizin geleceği için büyük önem taşıdığına inanıyorum” dedi.