DOLAR 32,5088 0.28%
EURO 34,5845 0.19%
ALTIN 2.494,540,47
BITCOIN 2041992-0,63%
Gaziantep
22°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaziantep “ İstanbul sözleşmesini değil cinayetleri engelle “

Gaziantep “ İstanbul sözleşmesini değil cinayetleri engelle “

ABONE OL
7 Nisan 2021 22:58
Gaziantep “ İstanbul sözleşmesini değil cinayetleri engelle “
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneyin Sesi GAZETESİ –   Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini protesto ederek, “İstanbul Sözleşmesi’ni değil cinayetleri engelle” dedi.

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu ile Gaziantep Kadın Meclisleri üyeleri Şehitkamil’de bulunan Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini protesto etti. Çok sayıda kadının katıldığı eylemde “İstanbul sözleşmesini değil cinayetleri engelle”, “Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz” pankartları açıldı. Sık sık, “Bijî berxwedana jinan”, “Jin Jiyan Azadi” sloganı atan kadınlara çevreden geçen diğer kadınlar ise alkışlarıyla destek verdi.

Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesini dansları ve alkışlarıyla protesto eden kadınlar, eylem boyunca katledilen kadınların fotoğraflarını taşıdı. Daha sonra kadınlar hazırladıkları “İstanbul Sözleşmesi ile ilgili doğru ve yanlışlar” başlığıyla hazırladıkları metni İlerici Kadınlar  Meclisi adına  Emine Bulut okudu.

Emine Bulut’un okuduğu metnin bir kısmı şöyle:

“Yanlış: Sözleşme toplumu cinsiyetsizleştiriyor.

Doğru: Sözleşme cinsiyetin herhangi bir şiddetin gerekçesi olmasını yasaklıyor.

Yanlış: Toplumun büyük çoğunluğu sözleşmeden rahatsız.

Doğru: 2020 yılının Temmuz ayında Metropol Araştırma şirketinin yaptığı araştırma sonucuna göre, propaganda yapma eşitsizliğine ve baskılara rağmen, sözleşmeye sahip çıkanların oranı yüzde 63, Sözleşmeden çekilmek gerektiğini savunanların oranı ise yalnızca yüzde 17.

Yanlış: Sözleşme eşcinselliği teşvik ediyor.

Doğru: Sözleşme cinsiyeti, cinsel yönelimi nedeniyle hiç kimsenin ayrımcılığa ve şiddete uğramamasını, şiddet mağdurunun haklarının korunmasını amaçlıyor.”

Metnin okunmasının ardından kadınlar eylemlerini danslar ve sloganlarla sonlandırdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r