GAZİANTEP’TE NAKLİYECİLER ÇETELEŞMİŞ!

Gaziantep'ten İstanbul'a taşınmak isteyen ve internet üzerinden Diva isimli nakliye şirketiyle anlaşan Gazeteci Ahmet Kılıç, firma yetkilisi Salih Yeşil tarafından dolandırılıp maddi manevi zarara uğratıldı. Hem eşyaları zarar gören, hem parasından olan Mağdur Kılıç, tehditlere karşı emniyet güçlerine gidip şikayetçi oldu ve vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.
Olay geçtiğimiz günlerde Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi Mücahitler Mahallesi'nde yaşandı. İstanbul'da Ulusal haber kanalında yayın yönetmenliği görevine başlayan ve bu yüzden evini taşımak isteyen gazeteci Ahmet Kılıç, evden eve taşıma firmalarının arayışına girdi ve internet üzerinden Diva Evden Eve Taşımacılık firmasıyla görüştü. Telefon üzerinden evdeki bütün ürünlerin görsellerini nakliye firmasına atan ve bunun üstüne 46 bin TL fiyat teklifi alan Kılıç, anlaşmak için Salih Yeşil'i eve çağırdı.
'TELEFONDA AYRI EVE GELİNCE AYRI FİYAT VERİYORLAR'
Eve gelen Yeşil, telefonda ürünleri görmesine rağmen aynı eşyalara farklı nakliye bedeli biçti. Ürünlerin sigortalı gideceğini fatura keseceğini söyleyerek fiyatı 57 Bin TL'ye çıkardı. Bunun üzerine Gazeteci Kılıç, ürünlerinin sigortalı ve faturalı bir şekilde gideceğini duyunca firma ile anlaştı.
'ÜRÜNLER YOLDAYKEN TEHDİT ETTİ'
Gaziantep'ten İstanbul'a çıkan nakliyeci Salih Yeşil anlaşmayı daha yolda bozarak Kılıç'ı arayıp para göndermesini yoksa ürünleri yola dökeceğini söyledi. Bunun üzerine gazeteci Ahmet Kılıç, anlaşmayı bu şekilde yapmadığını ürünleri İstanbul’da eve yükledikten sonra vereceğini söyledi ancak ürünleriyle tehdit edilen Kılıç, zorda kalarak 25 bin TL gönderdi.
'FAZLA KAT BAHANESİYLE PARA ALINDI'
8'inci kattan 9'uncu kata taşınan Kılıç, Nakliyeci firma tarafından İstanbul'daki 9'uncuların 12'inci kata tekabül ettiği bahanesiyle ekstra 1 Bin TL ve diğer kalan ücreti önden isteyerek eşyalarıyla tehdit edildi. Bunun üzerine Kılıç, eşyalarına bir şey olmaması için kalan ücretleri ürünler inmeden parayı gönderdi.
'GECE VAKTİ ÜRÜN İNDİRİP KURMADILAR'
Saat 22.00 sularında kamyondan inmeye başlayan ürünlerini kontrol eden Kılıç, bazı ürünlerinin hasar aldığını bazı ürünlerinin kırıldığını görüp firma yetkilisine bildirdi. Bunun üzerine firma yetkilisi ürünlerinin geldiğine şükretmesini ve ellerinden bir şey gelmeyeceğini söyledi. Ayrıca gece vakti olduğu için ürünlerin sabah monte edileceğini söyleyen Yeşil, ürünleri demonte halde bırakarak bir daha Kılıç ile iletişime geçmedi.
'SİGORTA YAPILMAMIŞ, FATURA KESİLMEMİŞ'
Ürünlerin sigortalanıp faturalandığını ve süreci adli mercilere taşıyacağını bildiren Kılıç, firma yetkililerinin tehditlerini almaya devam ediyor. Bunun üzerine vatandaşları güvenilir olan ve bildikleri firmalarla anlaşması gerektiğini aktardı.