DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067804-2,12%
Gaziantep
18°

AÇIK

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HDP’li Azime Ballı: 1,5 yıldır okuluma gidemiyorum

HDP’li Azime Ballı: 1,5 yıldır okuluma gidemiyorum

ABONE OL
16 Nisan 2021 22:28
HDP’li Azime Ballı: 1,5 yıldır okuluma gidemiyorum
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneyin Sesi Gazetesi- Gaziantep’te aralarında HDP’li yöneticilerinde bulunduğu 94 kişinin yargılandığı davanın 5’inci duruşmasında tahliye çıkmadı.  Yargılananların arasında eğitim hakkından mahrum kalan üniversite öğrencisi Azime Ballı, ” Yasa dışı asla bir  çalışma içinde bulunmadık. Üniversite öğrencisiyim 1,5 yıldır  okuluma gidemiyorum, ailemle  yaşayamıyorum. Cezaevinde pandemi koşulları çok  ağır  geçiyor. BU bağlamda  tahliyemi ve beraatımı istiyorum “ dedi

Aralarında HDP’li yöneticilerinde bulunduğu 94 kişinin yargılandığı davanın 5’inci duruşması Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Batman- Diyarbakır ve Gaziantep cezaevlerinde SEGBİS ile bağlantıda teknik aksaklıktan dolayı mahkemeye ara verildi. Mahkeme öğleden sonra SEGBİS ile bağlantı kurularak başlatıldı. Sanık avukatları müvekkillerinin savunmalarını duruşma salonunda fiziki olarak yapmaları talebinde bulundu. Mahkeme heyeti ‘Şartlarımız bu kadar’ diyerek reddetti.

Savunmasını Diyarbakır  cezaevinden SEGBİS ile yapan  üniversite öğrencisi Azime Ballı, “Daha önce verdiğim ifademi aynen savunuyorum. Ben 18  aydır tutuklu bulunuyorum. Cezaevinde bana isnat edilen suçları ve iddianameyi defalarca okudum. Bu iddianame ile bana ceza veremezsiniz. Diğer partilerin gençlik kolları varsa HDP de gençlik meclisi var. Yasal ve kanunlar çerçevesi için faaliyet yürüttük. Yasa dışı asla bir  çalışma içinde bulunmadık. Üniversite öğrencisiyim 1,5 yıldır  okuluma gidemiyorum, ailemle  yaşayamıyorum. Cezaevinde pandemi koşulları çok  ağır  geçiyor. BU bağlamda  tahliyemi ve beraatımı istiyorum “ dedi

Üniversite öğrencisinin Avukatı “ Müvekkilim burada adil  yargılanmak istiyor, o dönemdeki çalışmaları demokratik ve yasal çalışmalardı. Burada yargılanan HDP’dir. HDP’nin yargılanma yeri burada değildir, müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum” diye konuştu.

Tutukluk gerektirmeyen bir dosyada tahliye çıkmamasının  kaygı verici olduğunu söyleyen Avukat  Bülent Duran, “Bir daha tanıklık ettik ki burada herhangi bir şekilde tutukluluğu gerektirmeyen bir dosyada hala bir tahliye bile vermedi. Bu bizim için kaygı verici bir durumdur. Anayasa mahkemesinin İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları var. Türkiye’de siyaset yapma özgürlüğünün terörize edildiği  hak ihlalleri var. Yargılama makamının bu konudaki sistematik uygulamaları devam edildiği konusunda birden fazla karar var. Dolayısıyla bu kararlar ışığında bu dosyada okunduğu üzere HDP siyaset yapması siyaset yaptığı için hukuka aykırı bir duruşmaya tanıklık ettik.  Bu ülkedeki yaşayan herkes için düşünen, siyaset yapan, bu ülkenin geleceğini özgür bir şekilde düşünen herkes için kaygı verici bir durumdur” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r