DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20846892,33%
Gaziantep
15°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HKP Gaziantep’ten Merkez Bankasına suç duyurusu

HKP Gaziantep’ten Merkez Bankasına suç duyurusu

ABONE OL
30 Aralık 2021 17:41
HKP Gaziantep’ten Merkez Bankasına suç duyurusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneyin Sesi GAZETESİ  – Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Gaziantep İl Örgütü, Dolar/TL’de 20 Aralık Pazartesi gecesi yaşanan sert düşüşte Merkez Bankası’nın rezerv satışının araştırılması için Gaziantep Merkez Bankası’na başvuruda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” sistemini açıklaması önce Merkez Bankası’nın rezervinin 20 Aralık günü 3.6 milyar dolar, 21 Aralık günü 3.4 milyar dolar toplamda 7 milyar dolar azaldığının araştırılması için harekete geçti.

HKP Gaziantep İl Başkanı Deniz Korkmaz, Gaziantep Merkez Bankası’na giderek iddiaların araştırılması için başvuruda bulundu.

“7 MİLYAR DOLAR NEREDE VE KİMLER TARAFINDAN SATILMIŞTIR?”

Deniz Korkmaz, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu’nun 4’ncü, 5’nci, 11’nci ve 29’ncu maddelerine dayanarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi’ne gönderilmek üzere T.C. Merkez Bankası Gaziantep Şubesine verdiği dilekçede şu sorular yöneltti:

1-20 Aralık akşamı ve devamında satılan 7 Milyar Dolar, Nerede ve Kimler tarafından satılmıştır? Ayrıca satılan dolarlar nereden gelmiştir?

2-20 Aralık Akşamı Dolar Kuru 18.40 TL iken kimler dolar bozdurma işlemi yapmıştır? Bu bozdurma işlemini yapanlara öncesinde kim veya kimler haber vermiştir?

“TÜM ÜLKE İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

Soruların cevaplarını HKP ve tüm kamuoyuyla paylaşılması talep edilen dilekçede “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası gibi önemli bir kurumun 20 Aralık gecesi bozdurulan 7 Milyar Doların bilgisini vermesi ve bu bilginin kamuoyu ile paylaşılması tüm ülke için hayati önem taşımaktadır. Nitekim bu konu tüm ülke halkını ilgilendirdiği için de 4982 Sayılı Kanunun açıklanmasına istisna koyduğu bilgiler çerçevesine girmemektedir” ifadelerine yer verildi.

“AKP’GİLLER HALKIMIZIN PARASINI BİR KEZ DAHA ÇALDILAR”

HKP Gaziantep İl Başkanı Deniz Korkmaz, Gaziantep Merkez Bankası önünde açıklama yaptı. Korkmaz şunları söyledi:

“Son bir ayda döviz kurları çok hızlı bir şekilde yükselmiş 12,36 TL düzeyinden 1 dolar 19 TL’ye çıkmıştır. Ancak 20 Aralık 2021 günü Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kur Garantili TL Vadeli Mevduat” sistemine geçileceği açıklamasından sonra Dolar ve Avro hızlı bir şekilde 11 TL’nin altına düşmüştür. Şuan bilindiği üzere açlık sınırı 4.300 TL’dir, yoksulluk sınırı 13.000 TL’dir. Halkımız işsizlik, yoksulluk, pahalılık, zam, zulüm cehenneminde kavrulurken insanlarımız bir tas yemek için çöplerden sebze topladığı dönemde ülkemizde AKP’giller halkımızın parasını bir kez daha çaldılar. İşçiler, Memurlar, Esnaf, Çiftçi ve Öğrenciler tüm Halkımız açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışırken dişimizden, tırnağımızdan arttırdığımız üç kuruşa el koyan AKP’giller iktidarından bunun hesabını soracağız. 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu gereği Gaziantep Merkez Bankası Şubesi’ne dilekçemizi vermiş bulunmaktayız. Sonuna kadar takibin yapacağız.”

NE OLMUŞTU?

HKP avukatları, 22 Aralıkta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” sistemini açıklaması öncesi milyar dolarların satılmasını yargıya taşımıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TCMB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ve Yüksek kurdan yüklü miktarda döviz bozduranlar hakkında, “Görevi Kötüye Kullanma ve Göreve İlişkin Sırrın Açıklanması” suçlarını işlediklerini belirterek suç duyurusunda bulunmuştu.

HKP avukatları 27 Aralıkta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” tebliğinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da dava açmıştı.

Kaynak : gaziantephaberler.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r