Yıllardır ünlü Holywood filmlerinde sesini duyduğumuz ve sesiyle evlere konuk olan Türkiye’nin usta seslendirme sanatçılarından Sungun Babacan, 63 yaşında hayatını kaybetti.
Babacan, Tom Cruise ve Tom Hanks’in yanı sıra Batman, Süpermen gibi birçok sinema filminin ve reklamın seslendirmesini de yapmıştı.
Meslek yaşamına Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT)’nda seslendirme yaparak başlamıştır. 1980’li yılların ortalarında TRT’de Cumartesiden Cumartesiye adlı programın sunuculuğunu yaptı. Birçok sinema filmi ve dizide ünlü oyuncuların seslendirmesini yapan Sungun Babacan, uzun yıllar çeviri ve seslendirme yönetmenliği yapmıştır. İki büyük kuruluşun kurumsal sesi olmasının yanı sıra halen televizyon filmleri ve çoğunlukla reklam seslendirmesi yapmaktadır.
Aynı zamanda Riot Games’in yayıncılığını ve yapımcılığını üstlendiği League of Legends adlı oyunda Lucian isimli şampiyonu seslendirmiştir. Dublaj konusunda dersler veriyordu.
Başlıca Seslendirme Çalışmaları: Christian Bale / Batman Begins, Christopher Reeve / Superman, Tom Hanks / Forrest Gump, Tom Cruise / Mission: Impossible ve John Travolta / Pulp Fiction.
GÜNDEM
24 gün önceMANŞET
26 Eylül 2023MANŞET
26 Eylül 2023MANŞET
26 Eylül 2023SPOR
26 Eylül 2023GENEL
26 Eylül 2023GENEL
26 Eylül 2023