DOLAR 32,4335 0.19%
EURO 34,5055 0.15%
ALTIN 2.478,031,63
BITCOIN 2054033-1,48%
Gaziantep
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İFADE İLE SALINMIŞTI, İFADE İLE TUTUKLANACAK MI?

İFADE İLE SALINMIŞTI, İFADE İLE TUTUKLANACAK MI?

ABONE OL
28 Mayıs 2022 16:39
İFADE İLE SALINMIŞTI, İFADE İLE TUTUKLANACAK MI?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’te 12 Nisan günü scooter ile seyir halindeyken ehliyetsiz sürücü Osman S.’nin kullandığı aracın çarpması ile Ezgi Yiğit hayatını kaybetmiş, fail 1 aylık tutukluluk süresinin ardından tanık ifadesi baz alınarak salıverilmişti. Olayın tek görgü tanığı ise ilk ifadesinin değiştirildiğini iddia ederek yeniden ifade verdi. Kamuoyu tanık ifadesi ile serbest bırakılan failin yeniden ifade ile tutuklanmasını bekliyor…

ADALETİN SAĞLANMASINA İLİŞKİN BEKLENTİLERİMİZ VAR

Ezgi Yiğit’in acılı ailesinin avukatı Ergin Sözen, Güney’in Sesi mikrofonlarına yaptığı açıklamada, “Ezgi Yiğit 12 Nisan 2022’de ara yoldan ana yola çıkmak isterken yolun başındayken Osman Sarı’nın ehliyetsiz şekilde kullandığı aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Geçtiğimiz hafta dosya iddianamesi savcılık tarafından düzenlenerek Gaziantep Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde tebliğ edildi. Şu an dosya iddianamesi inceleme aşamasında ve mahkeme tensip zaptı düzenleyerek ilk duruşma gününü belirleyecek. 12 Nisan 2022’de olan kazada fail sadece 1 ay tutuklu kaldı ve 2. itiraz üzerine 13 Mayıs günü salıverildi. Biz bu sürecin çok hızlı olduğunu, hukuka aykırı hareket edildiğini düşünüyoruz. Yetkililerden, Gaziantep Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nden beklentilerimiz var. Bu beklentiler dosyanın daha iyi incelenmesi ve olayın yaşandığı yerde kamera kayıtlarının titizlikle incelenmesi hem hukuk hem de adaletin sağlanması adına beklenti içindeyiz” dedi.

YENİDEN TUTUKLAMA TALEBİ

Sözen, “Kazanın olduğu yerde birçok dükkân bulunmakta, kamera görüntülerinin olmadığı polis tarafından söylense de bu durumdan şüphe duyuyoruz. Avukatlar olarak kamera görüntülerinin neden bulunamadığına dair teknik rapor talep ediyoruz. Hard disklerde inceleme yapıldı mı? Kaç işletmenin kamerası incelendi? Hangi mobese görüntüleri incelendi? Bunlarda hangi teknik inceleme yapıldı? Bu soruların yanıtlarını açıkça rapor olarak talep ediyoruz. İki satır tutanak tutarak “Titizlikle inceleme yaptık. Kamera görüntüsü bulamadık” demek ailede şüphe bırakıyor. Şüphelinin amcasının önce ki dönem Ak Parti Milletvekili olması ve bu dönem Nizip Belediye Başkanı olması yapılan eksik araştırmayla birlikte Yiğit ailesinde suç şüphesini arttırıyor. Acaba dosyaya dışardan etki mi ediliyor diye soru işareti var. Çünkü hazırlanan bilirkişi raporunda vefat eden Ezgi Alya Yiğit ve ağır yaralanan Şimal Toprak’ın ana caddenin ortasına kadar çıktığı belirtiliyor. Kamera görüntülerinin yer almadığı raporda dayanak olarak bir kişinin ifadesi alınmış. O kişi de olay sonrası hastane polisi tarafından ifadesi alınırken hastane polisinin olay yerinde bulunan polisi arayarak tanığın ifadesini düzeltmesi üzerine, tanık daha sonra kendi ifadesini düzeltmiş. İfadesi alınan tek tanığın ve dosyada yer almayan diğer tanıkların ifadelerine göre Ezgi ve Şimal’in anayola sadece 10-15 cm çıktıkları ve durdukları, Osman Sarı’nın da sağ şeritten hızlı gelmesi sonucu Ezgi Yiğit çarpma etkisiyle 10 metre ilerideki yaya geçidine savruluyor. Bu olaydaki kritik noktalardan biri de bu. Bizim ikinci talebimiz ise 27 SR 997 plakalı şüpheli aracın Gaziantep ilindeki tüm trafik hareketlerinin incelenmesi ve dava dosyasına eklenmesidir. Bunu talep etmemizin nedeni bu kişinin daha önce sosyal medya hesaplarından drift yaparken videolar paylaşmasıdır. Avukatları olarak Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinin eksik olan iddianameyi iadesi, eğer bu mümkün değil ise mahkeme aksi kararda olacak ise soruşturma aşamasında meslektaşım Artuğ Pir’in vermiş olduğu dilekçeler, benim vermiş olduğum iki ayrı talep dilekçesinin tüm detaylarıyla araştırılmasını istiyoruz. Şüpheli aracın kamera görüntüleri, şüphelinin yeniden tutuklanmasını talep ediyoruz. Eğer şüpheli serbest kaldığı dönemde kaçarsa burada tüm yetkililerin görevi ihmalden suçu olacaktır. Delil karartma söz konusu olduğundan şüpheli kaçtıktan sonra görüntülerin ortaya çıkması bizim için anlam ifade etmiyor” dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU ÇÜRÜĞE ÇIKIYOR

Ezgi Yiğit’in ablası Elif Kayra Yiğit ise yaptığı açıklamada, “Mahkeme bir tanığın ifadesini baz alarak tahliye kararı verdi. Tek tanığın sonradan ifadesini düzeltmesiyle birlikte bilirkişi raporu çürüğe düşüyor. Mahkeme birden fazla tanık varken neden sadece bir tanığın ifadesini alıyor. Madem ortada kamera görüntüleri yok neden sadece bir tanık üzerinden karar veriliyor? Benim kardeşim daha 17 yaşındaydı. Aracı kullanan da 17 yaşında ve ailesi neden ehliyetsiz bir çocuğa lüks araç veriyor? Bizim tek istediğimiz şey adalet. Kin peşinde değiliz. Bizim öfkemiz tamamen adaletin yerini bulmasına yönelik. Bu olay karşı tarafın başına gelse 1 ay tutukluluğa razı gelecekler mi? Bir canın bedeli ödül gibi ceza olmamalı. Herkes bize çok fazla sosyal medya paylaşımı yapıyoruz diye söyleniyor fakat ne yapmamız isteniyor? Biz kardeşimizi kaybettik. Biz adalet talep etmeden neden adalet sağlanmıyor? Neden adalet tecelli etmiyor? Yiğit ailesi olarak tutukluluk talep ediyoruz. Adalet yerini bulana kadar bu davayı bırakmayacağız” ifadelerine yer verdi.

 

Ezgi Yiğit’in arkadaşı Niyazi Yıldız ise, “Ezgi’yi 9. Sınıftan beri tanıyorum. O zamandan beri sürekli dersleriyle ilgilenirdi. Eğlenceli bir arkadaşımızdı, çevresine mutluluk saçardı. Onun boşluğunu her zaman hissedeceğiz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r