İhaleden haberi yok mu?

Gaziantep Üniversitesi’nin resmi sayfasında 16 Temmuz tarihinde yemek ihalesi yapıldığı açıklanmış, bunun üzerine gözler yüksek fiyatın kabul edildiği ihaleye ve rektör Arif Özaydın’a çevrilmişti. Özaydın, ihalenin yapılmadığını belirtse de CHPli Uğur Kalkan belgelerle açıkladı.

Gaziantep Üniversitesi 16 Temmuz'da ilana çıkardığı yemek ihalesinin maliyetini 1,4 milyar lira olarak belirledi. Kişi başı yemek ücreti 305 liraya denk gelince tepkiler de gecikmedi. Hükümetin tasarruf nidaları sürerken devlet üniversitesinde böylesi yüksek fiyatlı ihaleye karşı Rektör Arif Özaydın da açıklama geldi. Özaydın, “Bu yüksek fiyatlara onay vermem mümkün değil. Çünkü çok pahalı. Ben ucuz yemek verme peşindeyim. Kim uygun teklif verirse ihaleyi o alır” dese de durumun iç yüzü farklı çıktı.

Arif hocayı kandırmışlar…

CHPli eski meclis üyesi Uğur Kalkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Galiba Arif Hoca'yı kandırmışlar. 2024/806431 İhale numarasıyla 16 Temmuzda ihale yapıldı çünkü. İhalenin yaklaşık maliyeti Gaziantep Üniversitesi'nce 1.431.136.522,37 Lira olarak belirleniyor. Üniversitenin yemek ihaleleri konusunda en sevdiği firma 1.173.346.858,15 Lira teklif veriyor. Gaziantep Üniversitesi Rektörü'nün, Gaziantep Üniversitesi'nde yapılan ihaleden haberi yoksa; küller sadece üniversitenin değil Gaziantep'in de başına...” ifadelerine yer verdi.