İsimsizler Derneği’nden teğmenlere soruşturma açılmasına tepki

İsimsizler Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gökhan Keskinsoy, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyen teğmenlere soruşturma açılmasına sert tepki gösterdi.

‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyen teğmenlere soruşturma açılmasına sert tepki gösteren İsimsizler Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gökhan Keskinsoy, ‘’Kara Harp Okulu’nda mezuniyet törenlerinde teğmenlerin yemini Mustafa Kemal Atatürk ve laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının bir göstergesidir. Daha önce de kullanılmış yeminde Anayasaya ve yasalara aykırı bir kelime yok’’ ifadelerini kullandı.

Keskinsoy, ‘’Kara Harp Okulu’nda yaşanan yemin töreni her yıl yapılmaktadır. Teğmenlerin ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sözünden başka bir anlam çıkarmak çok yanlış. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.’’

‘’Ayrıca sadece şanlı ordumuzdaki teğmenler değil, bizlerde Gazi Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Onun açtığı ufuklar ve gösterdiği hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Ülkemizi çağdaş muasır medeniyetler seviyesine çıkarana kadar da gece-gündüz demeden çalışacağız. Bizler var olduğumuz süreci hiç kimse Gazi Mustafa Kemal’in ismini silemez. Buna asla müsaade etmeyiz’’ dedi.