DOLAR 32,5927 0.34%
EURO 34,8008 0.15%
ALTIN 2.509,281,01
BITCOIN 20900871,26%
Gaziantep
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İSLAHİYE CEZAEVİNDEKİ SKANDAL MECLİSE TAŞINDI!

İSLAHİYE CEZAEVİNDEKİ SKANDAL MECLİSE TAŞINDI!

ABONE OL
21 Nisan 2022 09:49
İSLAHİYE CEZAEVİNDEKİ SKANDAL MECLİSE TAŞINDI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi GAZETESİ – Gaziantep İslahiye T Tipi kapalı cezaevinde insan hakları ihlalleri olduğu iddialarına ilişkin HDP Gaziantep Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Prof. Dr. Mahmut Toğrul Adalet Bakanlığına önerge sundu, İnsan Hakları Komisyonuna dilekçe verdi.

 Milletvekili Toğrul’un sunduğu dilekçede, “Gaziantep İslahiye T Tipi kapalı cezaevinde insan hakları ihlalleri olduğu tarafıma iletilmiştir. Tutuklular, Mardin’den Antep İslahiye Kapalı Cezaevi’ne sevk edildikleri sırada cezaevi girişinde çıplak aramaya maruz kalmalarını avukatları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep Şubesi aracılığıyla beni bilgilendirdiler. Aynı zamanda tutukluların, cezaevinde günlük sayımlarda askeri düzen şeklinde sesli komut ile sayıma maruz kaldıkları, telefon ve görüşme yerlerine geliş-gidiş sırasında askeri sıra şeklinde yürütülmeye zorlandıkları, günlük sayım askeri düzende gerçekleştirilmediği takdirde gardiyanların fiziki ve sözlü şiddetine maruz kaldıkları tarafıma iletildi. Yaşanan bu kötü uygulamalardan kaynaklı 7 tutuklu maruz kaldıkları hak ihlallerine karşı 6 Nisan’da başlatmış oldukları süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 15 gündür devam ediyor. Fakat süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde bulunan tutukluların yeteri kadar şeker, tuz, limon gibi zaruri ihtiyaçlarının karşılanmadığı söylenmektedir.

Bahsi geçen nedenlerle Gaziantep İslahiye T Tipi Kapalı Cezaevi yönetiminden iddialara ilişkin bilgi alınması için Komisyonunuzun devreye girmesini arz ve talep ederim” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r