DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2071475-2,26%
Gaziantep
21°

AÇIK

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

KAPLAN GIDA FİYATLARINI ELEŞTİRDİ

KAPLAN GIDA FİYATLARINI ELEŞTİRDİ

ABONE OL
26 Ağustos 2022 15:54
KAPLAN GIDA FİYATLARINI ELEŞTİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi GAZETESİ  – CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan gıda fiyatlarının artışı ile ilgili Hükümeti çok sert eleştiren bir yazılı açıklama yaptı.

Milletvekili Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi: “Birleşik Kamu iş Konfederasyonunun son hazırladığı ve bu hafta yayınladığı araştırmaya göre gıda fiyatlarındaki artış % 176’ya ulaşmış. Halkın en yoğun tükettiği 64 temel gıda maddesinin bir yıllık fiyat değişimlerine göre yapılan araştırmaya göre sadece Ocak ayından bugüne kadar, yani sekiz aylık dilimde % 92’lik bir artıştan söz ediliyor.

AKP zihniyetinin bizi sürüklediği ekonomik yıkımın sonucu vatandaşlarımız her türlü harcamalarını kısmak zorunda kaldı. Fakat kısamayacakları, kendileri için kıssalar bile çocukları için yeterli düzeyde almak zorunda oldukları gıdada böyle bir artış görmek bizi gelecek adına çok kaygılandırıyor. Yetişkinler bugünleri bir şekilde atlatabilir, bu ülkeyi emanet edeceğimiz gelecek neslimiz sağlıklı ve yeterli beslenemediği takdirde çok daha uzun vadeli bir sosyo-ekonomik krizle karşı karşıya kalacağız demektir.

Hükümeti daha önce de bu konuda uyardık. Ülkeyi bu darboğazdan çıkarmak istiyorlarsa TÜİK kanalıyla gerçeği yansıtmayan bilgiler yayarak insanları oyalamayı bir an önce bıraksınlar. Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı marketlerde gösteriş için birer ikişer liralık indirimler yaparak kendi medya kanallarında abartılı haberlerle algı operasyonu yapmak yerine, malını doğru düzgün satamayan, artık maliyetlerini bile karşılayamayan çiftçilerimizin elindeki malları alsınlar, ihtiyaç sahibi ailelere gıda temin etmeye yönelik önlemler planlasınlar.

Et fiyatlarının iki buçuğa katlandığı, süte bile erişimin azaldığı, meyve ve sebzenin artık tane ile satıldığı ortamda çocuklarımızın gıda güvenliğini derhal sağlamalıyız. Önceki aylarda yaptığımız uyarıları bir kez daha tekrarlayarak hükümeti acil ve etkili önlemler almaya çağırıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, iktidara geldiğimiz ilk günden itibaren çözeceğimiz en öncelikli sorunun halkımıza, özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hesaplı ve sağlıklı gıdanın temini olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r