DOLAR 32,5951 0.34%
EURO 34,7918 0.13%
ALTIN 2.505,440,86
BITCOIN 20790220,37%
Gaziantep
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karacaoğlan hak ettiği değeri buldu

Karacaoğlan hak ettiği değeri buldu

ABONE OL
12 Ağustos 2021 17:54
Karacaoğlan hak ettiği değeri buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneyin Sesi Gazetesi-  Osmaniye’nin  Düziçi ilçesinde çimento ile sıvanarak tarihi dokusunu tamamen kaybeden  Ünlü Halk Ozanı Karacaoğlan’ın  atıl halde duran anıt mezarı kentin valiliği ve il kültür müdürlüğünün çalışmasıyla  yeniden hak ettiği değeri buldu.

Osmaniye Düziçi ilçesi Hoğdu mahallesindeki Ünlü Halk Ozanı Karacaoğlan´a ait  anıt mezar çimento ile sıvanarak tarihi dokusunu kaybetmişti. Bölge halkı yüzyıllardır dillerden düşmeyen türküleriyle Anadolu kültürünü yaşatan Karacaoğlan’ın anıt mezarının atıl halde durmasından yakınıyordu. Vatandaşların  sesine kulak veren Osmaniye  Valiliği ve İl Kültür Müdürlüğü anıt mezarı restore etti. Hak ettiği değeri bulan Karacaoğlan’ın anıt mezarını ziyaret edenler, memnuniyetlerini dile getirdi. Vatandaşlar anıt mezarının bulunduğu konumun kente uzak olmasından dolayı ihtiyaçlarını gidermek için bir işletmenin kurulmasını da talep etti. Öte yandan ziyaretçiler Karacaoğlan’ın atıl durumdaki anıt mezarını gündeme getirerek Anadolu kültürüne sahip çıkan Güneyin Sesi Gazetesi’ne teşekkür etti.

SANATÇILARDAN DA DESTEK BEKLİYORUZ

Kültürel bir miras olan Karacaoğlan’ın türkülerini seslendiren sanatçılardan da destek beklediklerini söyleyen Emekli Öğretmen Hikmet Can, “Karacaoğlan’ın torunlarından sayılırım ve mutlaka onlardan esinlendik.  Geçen sene Karaoğlan’ın mezarı atıl bir durumdaydı. 3-5 taşın arasına sıkıştırılmış o zaman bu küçücük yere sığdırılamaz diye isyan bayrağını çekmiştik. Haykırdık ve bu haykırışımızı Osmaniye valisi, kültür müdürü, ilçede kaymakam görmüşler sağ olsunlar, bu günkü görünen duruma getirmişler. İnanın çok mutlu oldum. Karacaoğlan’a da bu yakışır fakat şunu bekliyoruz, Karacaoğlan’dan ekmek yiyen sanatçılardan da destek bekleniyor. Onların da gelip o yedikleri ekmekleri sindirebilmek için elinde gelen yardımlarını yapmasını istiyoruz” dedi.

 

DAHA CAZİP BİR HALE GELMELİ

Karacaoğlan’ın anıt mezarı çevresine ziyaretçilerin ihtiyaçlarını gidermesi bir tesis yapılmasını gerektiğini belirten Düziçi Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Nadir Çerçi, “Yetkililerde sağ olsun belli bütçe ayırdı şu anda durum iyi vatandaş tarafında ziyarete açılması çok güzel. Yalnız Karacaoğlan biraz delikanlı değil de küçük çocuğa benzemiş ama demek ki öyle münasip görmüşler. Bu kültürü görmek için buraya gelen vatandaşlar var. Şu anda lavabo ihtiyacı karşılanan  bir yer görmüyorum.  Çağ ocağı da olabilir buranın daha cazip bir hale gelmesi iyi olur. Mevki olarakta yayla yazın daha güzel olur. Karacaoğlan ile ilgili iki derneğin yönetimi arkadaşlar ve yetkililer bu durumla ilgilenirse çok güzel olur. Karacaoğlan’ı kitaplarda, dergilerde okuduk ama şu anda mezarı başındayız. Karacaoğlan’a iyi insanlara herkes sahip çıkar belki başka yerlerde de anıt mezar var. Buranın halkı da buraya bir anıt mezar yaptırmış sağ olsunlar” diye konuştu.

Emekli devlet memuru Ökkeş Ünal ise Karacaoğlan’a sahip çıkan kentin valiliği ve il kültür müdürlüğüne teşekkür ederek diğer vatandaşlar gibi anıt mezar civarına ihtiyaçların giderilmesi için bir tesisin gerekliliğini yineledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r