DOLAR 32,5927 0.34%
EURO 34,8008 0.15%
ALTIN 2.509,281,01
BITCOIN 20900871,26%
Gaziantep
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KARKAMIŞ BELEDİYESİ’NDEN ‘EĞİTİM GÖNLÜLLÜLERİ’ SEFERBERLİĞİ

KARKAMIŞ BELEDİYESİ’NDEN ‘EĞİTİM GÖNLÜLLÜLERİ’ SEFERBERLİĞİ

ABONE OL
1 Ağustos 2019 18:56
KARKAMIŞ BELEDİYESİ’NDEN ‘EĞİTİM GÖNLÜLLÜLERİ’ SEFERBERLİĞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

GÜNEYİN SESİ  -Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan’ın öncülüğünde kurulan Karkamış Eğitim Gönüllüleri ve Yardımlaşma Derneği faaliyetlerine başladı.

Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, ilçede ve çevre köylerde ekonomik zorluklardan dolayı eğitime devam edemeyen ya da yeterli eğitim alamayan öğrencilerin eğitim faaliyetlerinden daha iyi şartlarda yararlanmalarını sağlamak amacıyla dernek kurulmasına karar verdi. Bölgede eğitime ve kalkınmaya verdiği önemle bilinen Başkan Doğan’ın hayata geçirdiği ilk projesi, eğitim alanında oldu. Karkamış Eğitim Gönüllüleri ve Yardımlaşma Derneği’nin kurulmasına öncülük eden Karkamış Belediyesi’nin, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya büyük önem verdiğini belirten Ali Doğan, bölgenin ve ülkenin yararına olacak her türlü projeyi desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

“KÖTÜLÜKLERİN TEMELİNDE EĞİTİMSİZLİK YATAR”

Karkamış Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi eğitime de büyük önem verdiklerini belirten Ali Doğan, bölgedeki öğrencilerin eğitimlerine destek olarak, vatanına ve milletine bağlı bireylerin yetişmesine katkı sağlayacaklarını söyledi. 

Günümüzde, bilgi ve birikim adayarak topluma faydalı olunabileceğini savunan Ali Doğan, bir toplumda yaşayan bireylerin eğitim ve kültür seviyesinin o toplumların gelişmesindeki temel yapı taşları olduğuna dikkat çekerek, “Her alanda donanımlı insan gücüne sahip toplumların, üstesinden gelemeyeceği sorun yoktur. Çağdaş, ilkeli ve gelişmiş ülkeler, eğitime verilen önem sayesinde dünyaya yön veren toplumlar haline gelmişlerdir. Kötülüklerin temelinde eğitimsizlik yatmaktadır. Bizlerde ilçemizi daha ileriye taşımak için yarınlarımız olan çocuklarımızın eğitimini önemsiyoruz” dedi.

DERNEĞE YAPILAN BAĞIŞLAR EĞİTİME KATKI OLARAK DÖNECEK

Karkamış Eğitim Gönüllüleri ve Yardımlaşma Derneği’ne yapılacak bağışlar, ilçede ekonomik yetersizlikler sebebiyle eğitimine devam etmekte güçlük çeken dar gelirli ailelere de büyük katkı sağlayacak. 

Derneğin faaliyet alanlarına yönelik olarak da açıklama yapan Ali Doğan, “Karkamış ve Barak’ta dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta güçlük çektiklerini tespit ettik. Özellikle çocuk sayısı fazla olan ailelerde bu tür sorunların daha sık yaşandığına şahit olunca, ilk iş olarak göreve geldiğimiz gün dernek çalışmalarımızı başlattık. Kurduğumuz dernek sayesinde öğrencilerimiz eğitim başta olmak üzere sosyal ve kültürel anlamda da kendilerini yetiştirme olanağına sahip olacak. Dernek, sadece öğrencilerimize para yardımı yapmakla kalmayacak. Bunun yanında tarih gezileri, kültürel etkinlikler ve kariyer buluşmaları da düzenleyerek çocuklarımızın ufkunun açılmasında da önemli görevler üstlenecektir” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYORUZ”

Karkamış Belediyesi olarak halka karşı sorumluluklarının bilincinde bir yönetim sergilediklerine dikkat çeken Doğan, “Şehirlerin ve ülkenin kalkınmasının yolu yerel yönetimdeki başarılı çalışmalardan geçmektedir. Sosyal belediyecilik çerçevesinde halkın istek ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaparak başta eğitim olmak üzere, kültür, sanat ve ekonomik anlamda da memleketimizin kalkınması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Dernek yönetiminde, her mahalleyi temsilen köylerden ve ilçe merkezinden birer gönüllü üye yer alıyor.

Karkamış Eğitim Gönüllüleri ve Yardımlaşma Derneği’nin başkanlık görevine Necmettin Zeki Cengiz’in getirildiği belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r