DOLAR 32,3395 0.17%
EURO 35,1839 -0.03%
ALTIN 2.244,590,06
BITCOIN 2131016-2,07%
Gaziantep

HAFİF YAĞMUR

05:42

İMSAK'A KALAN SÜRE

KÖY YOLU, AZAP YOLUNA DÖNÜŞTÜ!

KÖY YOLU, AZAP YOLUNA DÖNÜŞTÜ!

ABONE OL
16 Eylül 2021 22:09
KÖY YOLU, AZAP YOLUNA DÖNÜŞTÜ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneyin Sesi GAZETESİ – Mardin’in Nusaybin İlçesine bağlı Düzce Köy yolu, köylülerin korkulu rüyası oldu. Nusaybin’den 15 km uzaklıkta bulunan ve köylülerin “Azap Yolu” diye tabir ettiği Düzce köy yolunun 7 kilometresi asfaltlanırken, kalan 8 kilometresine uzun yıllardır bir kazma bile vurulmadığı için ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Haber merkezimize ulaşan Düzce Köyü Muhtarı Yusuf Kılıç, yollarının bir kısmının asfaltlandığını ancak, kalan diğer kısmın köylüleri perişan ettiğinden yakındı. Kalan bölümünün de asfaltlanması amacıyla yetkililere dilekçeyle başvurduklarını belirten Muhtar Kılıç, “Yolumuzun yapılması için defalarca yetkililere dilekçeyle müracaat ettik. 5 dakikalık yol, oluşan çukurlar nedeniyle 30 dakikalık yola dönüştü. Bu yüzden adeta azap yoluna dönüşen köy yolumuzun biran önce onarılmasını istiyoruz’” dedi.

Yıllardır yolun düzeltilmesi için mücadele veren ancak bir türlü sonuç alamayan Kılıç, isyan etti!

YOL MEDENİYETTİR

Kılıç, iktidarın “yol medeniyettir” sloganına atıfta bulunarak, “Yılda 600 km yol yapılacağı belediyenin resmi kayıtlarında mevcuttur. Ama ne hikmetse bize imkanlar yetmiyormuş. Mevcut yöntem, yol medeniyettir, diyor. Evet bizde diyoruz. O zaman o medeniyeti bize de getirme sorumluluğunuz vardır. Sorumluluğunuzu yerine getirin.

KOPYALA YAPIŞTIR CEVAPLAR

Yazılı olarak müracaatlarımızı görmeden cevapları kopyala yapıştır olarak veriyorlar. “Belediyenin imkanları dahilinde yapılacak”

denmesinden başka bir şey yapmıyorlar. Biz buna inanmıyoruz. Defalarca CİMER, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Ulaşım ve Altyapı Bakanlığı’na yazdık, ama sonuç aynı. Düzce köyü halkı, adete hizmetten izole edilmiş bir şekilde, yokmuşuz gibi davranmak bizleri üzüyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r