DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20839802,26%
Gaziantep
15°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Milletvekili Kaplan’dan 14 Mart mesajı

Milletvekili Kaplan’dan 14 Mart mesajı

ABONE OL
15 Mart 2022 09:48
Milletvekili Kaplan’dan 14 Mart mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi GAZETESİ – CHP Gaziantep Milletvekili Eczacı İrfan Kaplan tüm hekimlerin ve sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Milletvekili Kaplan, açıklamasında bayramı buruk kutladıklarını beyan ederek şu açıklamalarda bulundu: “Hayatlarını başka hayatları kurtarmaya adayan mesleklerin arasında aklımıza ilk gelen mesleklerden birisi de hekimliktir. Biz bunu özellikle son iki yılda daha iyi anladık. Dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran pandemi döneminde bizim hekimlerimiz ve sağlık sektöründeki tüm diğer emekçilerimiz üzerlerine düşeni sonuna kadar yerine getirdiler. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz, yardımcı sağlık personelimiz arasında büyük fedakârlıkla çalışırken hayatlarını kaybedenler oldu. Onların aziz hatırası önünde hepimiz saygıyla eğiliyoruz. Bizlere şifa dağıtmak için gecelerini gündüzlerine katan yüzbinlerce isimsiz kahramanımıza da en derin saygı ve selamlarımızı sunuyoruz.

 

Tıp Bayramını buruk kutlamamıza sebep olan şey ise sağlık emekçilerinin hayat şartlarını iyileştirmek için hükümetin yeterince çaba göstermemesi ve sektörün sorunlarının onların ilgisizliği yüzünden çığ gibi büyümesidir. Sağlıkçılarımız, emeklerinin karşılığını ne ücret olarak ne de saygı olarak alamıyor. Çalışma şartları ve hayati riskler düşünüldüğünde onların ve ailelerinin hak ettiği düzeyde maaş alamıyorlar. Kötü muameleye ve şiddete maruz kalıyorlar. Sağlıkta Şiddet Yasasının çıkması için bir sürü sağlık emekçimizin başına acı olaylar gelmesini beklediler. Üstelik mevcut yasal düzenlemenin sağlıkta şiddeti ne ölçüde engelleyebildiği de meçhul.

Ayrıca son günlerde, tam da Tıp Bayramına birkaç gün kala yaşadığımız bir olay, bu bayramı daha da buruk kutlamamıza sebep oldu. Türkiye’de demokratik kurumları askıya alan tek adam rejiminin başı, haklarını isteyen hekimlerimize ‘beğenmeyen çeksin gitsin’ anlamına gelecek sözler sarf ederek büyük bir skandala imza attı. Bu açıklama, iktidarın sağlıkçılarımızı ne kadar değersiz gördüğünü de açıkça gösteriyor. Bu sözleri sağlık sektörünün bir üyesi olarak kınarken Sayın Cumhurbaşkanına kendisi de dahil herkesin hayatta kalabilmek için sağlık emekçilerine ihtiyaç duyduğunu bir kez daha hatırlatıyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r