DOLAR 32,6619 0.46%
EURO 34,8573 0.07%
ALTIN 2.502,480,75
BITCOIN 20272680,55%
Gaziantep
19°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

MİLLETVEKİLİ TOĞRUL’DAN GAÜN’E İLİŞKİN SORU ÖNERGESİ

MİLLETVEKİLİ TOĞRUL’DAN GAÜN’E İLİŞKİN SORU ÖNERGESİ

ABONE OL
5 Ekim 2022 16:29
MİLLETVEKİLİ TOĞRUL’DAN GAÜN’E İLİŞKİN SORU ÖNERGESİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi GAZETESİ – HDP Gaziantep Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Gaziantep Üniversitesi’nin 2021 Yılı Satıştay Raporlarında tespit edilen usulsüzlüklere ilişkin meclise önerge sundu.

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından  yazılı olarak cevaplandırılması amacıyla sunulan önergede şu ifadeler yer aldı; Sayıştay’ın Üniversitelere ilişkin her yıl düzenli olarak açıklamış olduğu Denetim Raporları kamuoyuna sunulmuştur. 2021 Denetim Raporlarına göre Gaziantep Üniversitesi’nde bazı usulsüzlükler tespit edilmiştir. Sayıştay raporlarına göre Gaziantep Üniversitesinde tespit edilen bulgular şu şekildedir.

  • Üniversitenin alacakları ile ilgili olarak tahsili sağlanamadığı için icra dairelerince takibi yapılan alacakların, 121 Gelirlerden Takipli Alacaklar Hesabında izlenmediği görülmüştür.
  • Üniversitenin akademik birimlerinin doğrudan temin yoluyla yapmış olduğu alımları EKAP üzerinden Kamu İhale Kurumuna bildirmediği tespit edilmiştir.
  • 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun “Doğrudan temin” başlıklı 22/d maddesine göre doğrudan temin usulü ile yapılmış olan ve belli süreyi kapsayan yapım işlerinde yüklenici firma ile sözleşme yapılmadığı tespit edilmiştir.
  • Üniversitenin bazı birimlerinde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22’nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında yapılan alımlarda yasaklılık kontrolünün yapılmadığı tespit edilmiştir.
  • Üniversitenin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22/d maddesi ile doğrudan temin kapsamındaki yapım işleri için Kanunda öngörülen %10’luk sınırı Kamu İhale Kurumu’nun uygun görüşü olmaksızın aştığı tespit edilmiştir.
  • Üniversitenin muhtelif yapım işlerinde sözleşmede belirtilmiş olan teminat sürelerinin dolmasına karşın kesin kabul işlemlerini tamamlamadığı tespit edilmiştir.
  • Kiralama işlemlerinin incelenmesi sonucunda; Üniversitenin mülkiyetinde bulunan bazı taşınmazların kiralanmasına ilişkin ihalelerin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 51’inci maddesinin (g) bendine istinaden pazarlık usulüyle yapıldığı tespit edilmiştir.
  • Üniversitenin tapuda kendi adına kayıtlı taşınmazlarından, cins tashihi yapılmayan taşınmazlar bulunduğu tespit edilmiştir.

Bu bağlamda;

  • Sayıştay raporlarında Gaziantep Üniversitesi ile ilgili tespit edilen usulsüzlüklere ilişkin bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise ne aşamadadır? Açılmamış ise nedeni nedir?
  • Yukarıda tespit edilen usulsüzlükler ile ilgili tarafınızca bir açıklama yapılacak mıdır, söz konusu olan usulsüzlükler nedenleri ile birlikte izah edilecek midir?”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r