DOLAR 32,5696 0.16%
EURO 34,7118 0.12%
ALTIN 2.410,50-0,90
BITCOIN 2160192-0,07%
Gaziantep
20°

AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Mobil Kanser Tarama Aracıyla Çevre İllerde Örnek Hizmet

Mobil Kanser Tarama Aracıyla Çevre İllerde Örnek Hizmet

ABONE OL
2 Mart 2020 14:58
Mobil Kanser Tarama Aracıyla Çevre İllerde Örnek Hizmet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Modern dünyanın en tehlikeli sağlık sorunları arasında yer alan kanser hastalığında erken teşhisi sağlamak amacıyla devreye sokulan mobil kanser tarama aracıyla şehrin birçok noktasında verilen hizmet, Batman’dan sonra Kilis’in kırsal mahallelerine de taşındı.

Güneyin Sesi Gazetesi- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi, (KETEM) kanser tarama aracı ile kentin kırsal mahallelerinde vatandaşa verdiği hizmet ağını genişleterek çevre şehirlerin köylerine de yardım eli uzattı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Tolay, Kanser tarama araçlarının vatandaşın ayağına giderek önemli bir sağlık hizmeti sunduğunu dile getirerek Gaziantep’in köylerinin yanı sıra Batman ve Kilis gibi şehirlerin köylerinde de hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Tolay: Dar Gelirli Vatandaşlarımıza Hizmet Veriyoruz

Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirdiklerinin altını çizen Tolay, “Sosyal devlet ve sosyal belediyecilik birleştiği zaman eğitim ve sağlık olmak üzere iki temel alanda yapacak çok iş ortaya çıkıyor. Bu bağlamda sosyal belediyecilik anlayışı ile bizler gerekeni yapmak için eğitim ve sağlık alanında adımlar atıyoruz” dedi.

Koruyucu hekim denilen yapının bütün dünyada yükselen bir değer olduğunu vurgulayan Tolay, “Toplumu bilinçlendirmek, farkındalığı arttırmak, kendi vücut sağlığı, toplum sağılığı açısından bu hastalığın olmaması için neler yapılması gerektiğini konuşmak için her yönden maliyeti çok düşük bir çalışma modeli geliştirerek hizmet vermeye devam ediyoruz. Dünya bu modeldeyken bizim de geride kalmamız mümkün değil. Biz de kendi belediyemizde oluşturduğumuz mobil kanser tarama aracı ile bütçesi dar gelirli vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Güneyin Sesi Gazetesi/Gündem 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r