DOLAR 32,5948 0.35%
EURO 34,8004 0.05%
ALTIN 2.497,620,55
BITCOIN 20363021,72%
Gaziantep
16°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

‘ÖLDÜRÜLMEYE KARŞI YAŞAMI SAVUNUYORUZ’

‘ÖLDÜRÜLMEYE KARŞI YAŞAMI SAVUNUYORUZ’

ABONE OL
6 Mart 2022 16:01
‘ÖLDÜRÜLMEYE KARŞI YAŞAMI SAVUNUYORUZ’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi GAZETESİ – Türkiye İşçi Partisi (TİP) Gaziantep İl yönetimi,  Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Her geçen gün artan kadın düşmanlığına, yoksulluğa, nefrete, şiddete, sömürüye, tacize, tecavüze, öldürülmeye karşı yaşama hakkımızı savunuyoruz” denildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Gaziantep İl Yöneticisi Ayşe Babaoğlu’nun okuduğu basın açıklamasında, “Asırlardır süre gelen hak, hukuk, sosyal, kamusal alanlarda maruz bırakıldığımız emek sömürüsü en çok biz kadınları etkilemektedir. Bundan 165 yıl önce başlayan ağır çalışma koşullarını protesto eden dokuma işçisi kadınların başlatmış olduğu başkaldırısını bugün hala devam ettirmekteyiz. 8 Mart kadınların mücadele ve dayanışmasının günü olmuştur. Evde ev içi emekleriyle sömürülürken, iş yerlerinde aynı işleri yapmalarına rağmen erkek çalışanlardan daha düşük ücret almaya zorlanmaktadır. Bugün burada kadınların taleplerini daha gür bir sesle haykırdığı, toplumsal normlara karşı çıkıp sömüren, baskılayan, yok sayan, öldüren eril zihniyete karşı omuz omuza verip inatla mücadele ettiğimiz gündür” ifadeleri yer aldı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YÜRÜRLÜĞE GİRMELİ

Açıklamanın devamında, “Giderek daha fazla sömüren ve yoksullaştıran bu saray rejimi, toplumsal çözülme ile birlikte erk şiddeti daha da arttırmıştır. Bu süreçte artan cinayetler, cezasız uygulamalar birbirini takip etmiştir. Fesh edilen İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe girmeli, 6284 sayılı kanun etkin bir şekilde uygulanmalıdır. Varlığımızdan aldığımız güçle önümüze bir set gibi çekilen tüm normlara karşı; evde, işte, fabrikada, okulda, sokakta var olduğumuzu tüm gücümüzle, emeğimizle, inadımızla haykırıyoruz. Her geçen gün artan kadın düşmanlığına, yoksulluğa, nefrete, şiddete, sömürüye, tacize, tecavüze, öldürülmeye karşı yaşama hakkımızı savunuyoruz” denildi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r