ÖZEL’DEN ERKEN SEÇİM SİNYALİ

CHP, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nı tamamladı

CHP, Türkiye'nin 1'inci partisidir

CHP Gaziantep tam kadro kurultaydaydı

Cumhuriyet Halk Partisi, 'İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı' Ankara'da ATO Congresium'da gerçekleştirildi. Kurultayda tüzük değişikliği kabul edildi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşma gerçekleştirdi. Özel, “Emeklinin, asgari ücretlinin, çiftçinin, esnafın, atanmayın öğretmenlerin, toplumun dertli tüm kesimlerinin erken seçim istemesi kadar doğal bir şey yok" dedi.

Ankara'da ATO Congresium'da Cumhuriyet Halk Partisi’nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı tamamlandı. Kurultayda parti üyeleri, il başkanları, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve eski genel başkanların önerileriyle hazırlanan tüzük oylama sonucu kabul edildi. CHP'nin 20'nci Olağanüstü Kurultayı'nda kabul edilen tüzükteki 41. maddeye, "Kongrelerde başkan adayı olabilmek için kongre üye tamsayısının en az yüzde 10'unun, en çok yüzde 15'inin yazılı önerisi gerekir. Adaylar yüzde 15'ten çok imza toplayamaz, kongre başkanlığına sunamaz" ibaresi eklendi.

AKP, KENDİSİNE OY VERENLERİ PİŞMAN ETTİ

Kurultayda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart seçimlerinde seçmenin iktidara sarı kart gösterdiğini belirterek, "Biz o gece seçim sonuçlarını araçsallaştırarak bir erken seçim talebinde bulunmadık. Ama 'Bu ülkenin sorunları var; emeklisi, emekçisi, esnafı, çiftçisi, işsizi çare bekliyor. Bu soruları çözün, takipçisi olacağız. Sarı kartı gördünüz, bu millet kırmızı kartı göstermesini bilir' dedik. O günden sonra bizden erken seçim çağırısı bekleyen bazı çevreler rahatsız oldu. Ben seçmenle kurduğumuz ilişkinin sağlıklı olduğunu teyit ediyorum. Ama bir gerçek var. 'Geçim olmazsa seçim olur' dedik. O günden bugüne AK Parti ne yaptı; verdiği hiçbir sözü tutmadı, umutları boşa çıkardı, kendisine oy verenleri dahi pişman etti" dedi.

İKTİDARI BEKLEYECEK SABRIMIZ KALMADI

Özel konuşmasının devamında, "Bu milletin 5 yıl daha dayanacak gücü olmadığı gibi bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yoktur. Bu gücümüzle birlikte millet artık CHP’nin iktidar olmasını beklemektedir. Gelecek sene kasım ayı Erdoğan'ın 5 yıllık bu döneminin tam orasıdır. İnat eder millet aç, sefil, yoksul, işsiz ve mutsuzken 2,5 yıl daha durursa asla bir daha aday olamaz. Ama 2,5 yıl geçirmeden 'Ben kendime güveniyorum, çıkarım' derse biz Meclis'te gelecek sene kasım ayına kadar seçimleri yenilemeye, erken seçim yapmaya, bu milletin karşısına çıkmaya ve bu yönetime son vermeye hazırız. Eğer varsanız, cesaretiniz varsa, kararı bugünden alalım ya da 8 ay sonra alalım. Gelecek sene kasım ayında bizim karşımıza çıkmaya, bu millete 'Gel bakalım, seni kim yönetsin, son kararını ver' demeye varsanız, CHP buradadır, o seçime girecektir; sonuç değişmeyecektir, CHP, Türkiye'nin 1'inci partisidir. Bugünden sonra bu sorumuza verilmeyen her yanıt, ya da 'Seçimsiz 5 yıl, 4 yıl' diyen milletten kaçıyordur. Yaptığına güvenen, kendisine güveni olan karşımıza çıkar. CHP, ikinci yüzyılda daha fazla bu ülkeyi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin insafına bırakmaya hiç niyetli değildir."