DOLAR 32,5659 0.03%
EURO 34,8651 -0.05%
ALTIN 2.427,38-0,10
BITCOIN 2105169-3,13%
Gaziantep
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sahte alkol zehirlenmeleriyle ilgili 1 kişi tutuklandı

Sahte alkol zehirlenmeleriyle ilgili 1 kişi tutuklandı

ABONE OL
12 Ocak 2022 10:52
Sahte alkol zehirlenmeleriyle ilgili 1 kişi tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi Gazetesi-Gaziantep’in Nizip ilçesinde yılbaşı öncesi yaşanan ve yeni yılda da devam eden sahte alkol zehirlenmeleri Cumhuriyet Başsavcılığını hareket geçirdi. Kentte yaşanan alkol zehirlenmeleriyle ilgili bir şahıs tutuklandı.

Yılbaşı öncesi başlayan ve yeni yılda aralıksız devam eden sahte alkol zehirlenmeleri Cumhuriyet Başsavcılığını harekete geçirdi. Son iki günde 7 kişi sahte alkolden zehirlenirken bir kişi hayatını kaybetti. Diğer 5 kişinin ise tedavisi yoğun bakımda sürüyor.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte yaşanan sahte alkol zehirlenmeleri sonrası Nizip Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını duyurdu. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “Nizip ilçemizde 8-11 Ocak 2022 tarihleri arasından yaşanan sahte alkol zehirlenmesi olayları kapsamında 7 vatandaşımız hayati tehlike ile ilçemiz ve Gaziantep ilindeki hastanelere başvurmuş, farklı hastanelerde tedavi altında olan vatandaşlarımızdan 1’i yaşamanı yitirmiştir. 5 vatandaşımızın hayati tehlikesi devam etmekte olup, 1 vatandaşımız tedavisi tamamlanarak taburcu edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bir kişi tutuklandı

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının açıklaması sonrası harekete geçen Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı kentte yaşanan zehirlenmeler ile ilgili olarak bir kişinin tutuklandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Sahte alkol zehirlenmesi kapsamında zehirlenen mağdurlardan alınan ilk beyan ve yapılan görüşmelerde, alkolü şüpheli A.D. isimli şahsa ait işyerinden aldıklarını beyan etmeleri üzerine, şahsa ait ikamet ve iş yerinde arama yapılmış, şüpheli A.D’ye ait iş yerinde 30 adet 330 ml viski, 5 litre etil alkol, 15 adet 17 ml anason yağı ve 5 adet açık pet şişe içinde 0.5 litre dökme alkol ele geçirilmiştir. Şüpheli A.D mevcutlu olarak 11 Ocak 2022 tarihi itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığımızda ifadesi alınmak üzere hazır edilmiş, ifadesi akabinde tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş ve yapılan sorgusu ardından tutuklanmıştır. Gerçekleşen olaylara ilişkin ayrıntılı soruşturma işlemlerine devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Cezaevine gönderildi

Olayın ardından soruşturma başlatan Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Gaziantep ve Nizip Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, yürüttüğü çalışmalar kapsamında A.D isimli şahsa ait bir ev ve 2 işyerine operasyon düzenlendi. Şahsın iş yerinde; 30 adet 330 ml viski, 5 litre etil alkol, 15 adet 17 ml anason yağı ve 5 adet açık pet şişe içinde 0.5 litre dökme alkol ele geçirildi.
Gözaltına alınan A.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Şahıs, çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(İHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r