Güney’in Sesi GAZETESİ– Gaziantep’te hizmet veren ve FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle kayyum tarafından el konulan Uğur İnşaat’ın ev mağdurları yıllardır çözüm arıyor. 861 Uğur İnşaat mağduru hak sahibinin, tapularını alabilmesi için bütün mağdurlardan eksiksiz toplam 120 Milyon TL ücret isteniyor. Evlerinin ücretini yıllar önce ödeyen ama tapusunu alamayan aileler yetkililerden çözüm bekliyor.
Gaziantep’te FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle Uğur İnşaat’a el konulmuştu. Söz konusu şirketten topraktan girerek taksitli olarak konut satın alan ve taksitlerini tamamlamalarına rağmen sahip oldukları evlerin tapusunu alamayan yüzlerce aile, bankaların şirkete verdiği milyonlarca liralık usulsüz kredi borcu ile karşı karşıya kaldı. Bankaların koyduğu şerh nedeniyle hak sahipleri tapularını alamazken Kayyum heyetinin bankalarla anlaştığı, şirketin 120 Milyon TL’lik borcunun 861 hak sahibinin 16 Şubat tarihine kapatması halinde tapuların verileceği öğrenildi.
ŞİRKETE EL KONULDU
861 ailenin yıllarca emek verip sahip olduğu evlerini tehlikeye sokan süreç, 2012’de başladı. 2002-2010 yılları arasında sözleşmeyle 861 aileye ev satan Uğur İnşaat, 2012’de mahkemeye başvurup iflas erteleme davası açtı. Dava 2014’te kabul edildi ancak Yargıtay 2016’da kararı bozdu. Müşterilere sattığı ancak tapularını vermediği evleri teminat gösteren firma, değişik bankalardan 100 milyon TL kredi çekti. Evler üzerine de ipotek konuldu. Tapuları verilmeyen ev sahiplerinden yarısı mahkemeye başvurup dava açtı. Açılan davalar sürerken, 2016’daki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından inşaat firması ortaklarından bazılarına FETÖ soruşturması açıldı.
BANKALAR HAREKETE GEÇTİ!
Firmanın 5 ortağı hakkında, terör örgütü FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı. Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında, diğer ortak M.C.U.’nun ortaklık payına da el konulduğu anlaşıldı. FETÖ bağlantısı, inşaat firmasına verdikleri kredi karşılığı evlere ipotek koyan bankaları da harekete geçirdi. Terör örgütü üyelerinin mallarına el konulmasıyla ilgili KHK maddesini gerekçe gösteren bankalar, iflas erteleme davası sırasında verilen ihtiyati tedbir kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu. Mahkeme de tedbir kararını kaldırdı ve böylece evlerin satışının önü de açılmış oldu. Kararın ardından ipotek alacaklısı bankalar, satış işlemlerine başlayarak icra takibi başlattı.
HUKUKİ MÜCADELE SONUÇ VERMEDİ!
Bankaların işlem başlatmasının ardından hak sahipleri, hukuki mücadele başlattı. Dönemin Valisi Ali Yerlikaya ile de sık sık bir araya gelen Uğur İnşaat Mağduru ailelerin tüm girişimleri sonuçsuz kaldı. Uğur İnşaat Mağdurlarının hukuki mücadelesi devam ederken, kayyum heyeti ile bankalar arasındaki görüşmeler tamamlandığı öğrenildi.
16 ŞUBAT’A KADAR ÖDENECEK!
Şirket yönetiminde bulunan kayyum heyet tarafından Uğur İnşaat Mağdurlarına yapılan bildirimde, şirketin bankalara 120 milyon TL borcu olduğu, 16 Şubat tarihine kadar bu borcun ödenmesi durumunda tapuların hak sahiplerine teslim edileceği bildirildi. Buna göre, mağdur olan 861 hak sahibi bir araya gelecek, konutların boyutuna göre mağdurlardan 120-190 bin TL arası ödeme yaparak tapularını alabilecekler.
PARASI HAZIR OLANLAR DAHİ TAPUSUNU ALAMAYACAK
Gelinen süreçte mağdurların tamamından katılım istenirken, birçok mağdur tapu ücretini dahi toparlayamadı. İstenen ücret için bankanın kredi desteği sunmaması sebebiyle paralarını toplayan birçok mağdur da tapusunu alamıyor. Mağdur aileler, maddi sıkıntılardan dolayı tapuyu almayı artık hayal dahi etmiyor.
GENEL
21 gün önceGENEL
18 Eylül 2024ASAYİŞ
18 Eylül 2024GENEL
18 Eylül 2024GENEL
18 Eylül 2024ASAYİŞ
18 Eylül 2024SPOR
18 Eylül 2024