Sorumlular yargılanmalı!

Katliamın üzerinde 9 yıl geçti, ihmali olan hiçbir devlet memuru yargılanmadı

Ali Deniz Uzatmaz, katledilişinin 9’uncu yıldönümünde anıldı

Acılı baba Uzatmaz’dan barış ve kardeşlik çağrısı

Ankara Garı'nda 10 Ekim 2015'te IŞİD'in düzenlediği bombalı saldırıda yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali Deniz Uzatmaz, kaybının 9’uncu yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Uzatmaz ailesi, aradan geçen 9 yıla rağmen katliamda ihmali bulunan şahısların yargılanmamasına tepkili…

10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD tarafından düzenlenen Ankara Garı saldırısında 103 kişi hayatını kaybetmiş, Gaziantepli 19 yaşındaki Ali Deniz Uzatmaz da kayıplar arasında yer almıştı. Katliamın üzerinden tam 9 yıl geçmesine rağmen hiçbir sorumlu, ihmali olan yargılanmadı. Henüz 19 yaşında özgürlük ve barış için gittiği mitingde canını yitiren Ali Deniz Uzatmaz, mezarı başında anıldı.

9 yıldır dinmeyen acı…

Ali Deniz Uzatmaz’ın babası Ogün Uzatmaz, 9 yıldır acı çektiklerine dikkat çekerek, “Ben bir baba olarak konuşuyoruz, politika olarak değil. Ali Deniz benim canım, ciğerim, yoldaşımdı. Devleti yönettiğini iddia edenlerin de söylediği gibi kurgulanmış bir cinayete, kurgulanmış bir katliama kurban verdik. 9 yıldır acı çekiyorum, hiçbir şeye benzemiyor bu durum. Tam unuttum derken, onun bir arkadaşını görüyorum, tokat gibi çarpıyor. İlk gençlik yıllarımızda bizler gözaltına alındığımız okul yıllarımızda gözlerimizi bağlayıp öyle vururlardı. Nerden darbe yediğimizi bilmediğimiz için canımız çok acırdı. Bu da öyle bir acı. Umarım bu topraklarda son olur.  Maalesef olmayacağını da biliyorum. Ali Deniz’in acısı benimle birlikte gidecek. Tek istediğim; barış olsun, kimse kimseye kıymasın. Barış içerisinde yaşayabileceğimiz büyük bir dünyadayız aslında. Maalesef hakim kudretler bunu istemiyor” ifadelerine yer verdi.

“Özgürlük ülkeden başlamalı”

EMEP Gaziantep Gençlik Örgütü tarafından yapılan açıklamada, “9 yıldır her 10 Ekim’de yoldaşlarımızı anmak için bir araya geldiğimizde, çok fazla şey söyledik, söylemek için bir araya geldik. Aynı şeyleri tekrarlamak istemiyoruz. Bu katliamın öncesinde ve sonrasında yaşananlar AKP iktidarının ne kadar barış düşmanı ne kadar emek düşmanı olduğunu bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Özgürlük, barış ihtiyacımızın ne kadar can alıcı bir talep haline geldiğini görüyoruz. Orta Doğu’da, Filistin’de, Rojava’da yaşananlar özgürlüğün önemini bize gösteriyor. 10 Ekim’de kaybettiğimiz insanlar özgürlük ve barışı bu topraklara getirebilmek için Ankara’ya gitmişlerdi. Ne yazık ki AKP iktidarı göz yuma yuma bir katliamın önüne geçemedi, 103 yoldaşımızı bizden aldı. Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin arkasından konuşmak kolay değil. Ali Deniz’in mücadelesine katılınca ne demek istediğini ne yapmak istediğini anlamaya başladık. Onun taşıdığı bayrağı taşımak, mücadelesini devam ettirmek için çabalıyoruz.

Filistin ve bölge için özgürlük diyenler, Kürt halkının üzerinde sopasını sallıyor. Kürtçe müziklerle halay çeken gençleri örgüt propagandası adı altında gözaltına alıyorlar. Başta Rojava olmak üzere birçok bölgede çeşitli bombalı saldırılarda buluyorlar. Eğer AKP iktidarı Filistin için özgürlükten bahsediyorsa, başta bu ülkenin halklarından olan Kürt halkı için de özgürlükten bahsetmek zorundadır” denildi.