DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20912900,94%
Gaziantep
19°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK: 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim başlayacak

YÖK: 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim başlayacak

ABONE OL
18 Mart 2020 10:33
YÖK: 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim başlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YÖK Başkanı Yekta Saraç bugün YÖK Genel merkezinde 3 haber ajansı (AA, İHA, DHA) ile sadece memurlar.net’in bulunduğu gazetecilere açıklamada bulundu. Yekta Saraç, yaptığı açıklamada, uzaktan eğitim verileceğini belirtti.

Güneyin Sesi Gazetesi- Saraç Küresel ölçekte yaşanmakta olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen olağanüstü durum karşısında, YÖK hızla harekete geçmiş ve konuya ilişkin olarak oluşturulan kurullarımız bu sürecin eğitim ve öğretime muhtemel etkileri üzerine belli senaryolar üzerinde çalışma başlatmıştı. Bundan dolayıdır ki yükseköğretimde eğitime ara verilmesi kararından önce bir takım tedbirler üniversitelerimize gönderilmişti. Bu bir haftalık süre içerisinde de eğitim ve öğretim faaliyetlerimizin mümkün olduğunca kesintisiz yürütülebilmesi için bir model planlaması yapıldı. Bu süreçte dünya örnekleri de incelendi. Amerika ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere salgının bulunduğu ülkelerin yükseköğretim otoriteleri ve üniversitelerin aldıkları kararlar değerlendirildi. 13 Mart 2020 tarihinde, yani bu ara verilişin hemen akabinde de uzaktan öğretim altyapıları ve insan kaynaklarının durumu konusunda üniversitelerimizden acil olarak bilgi istendi, üniversitelerimizde Salgın Danışma Komisyonları oluşturuldu.” dedi.

Cumhurbaşkanımızın eğitim öğretim süreçlerinin kesintiye uğramaması ve bu sürecin en az hasarla aşılması yönündeki yönlendirmeleri ile bu sürecin hızlı bir şekilde planlandığını belirten Yekta Saraç “Bugün itibariyle YÖK bünyesinde farklı üniversitelerimizden alanında uzman hocalarımız tarafından oluşturduğumuz “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Komisyonumuz” tarafından hazırlanan Pandemi Dönemi Uzaktan Öğretim Uygulamaları Yol Haritası’na Yürütme Kurulumuz tarafından son hali verilmiştir. Coronavirus tedbirleri nedeniyle verilen ara dönemde, öğrencilerimizin öğrenme süreçlerinin kesintiye uğramasının önüne geçmek üzere gerçekleştirilecek uzaktan öğretim faaliyetleri için bir çerçeve sunan bu yol haritasında şu 5 temel alanda çalışma yapılmıştır” dedi.

5 temel alan şu şekilde: Mevzuat, Altyapı, İnsan kaynakları, İçerik, Uygulama.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r