DOLAR 32,5970 0.34%
EURO 34,8210 0.18%
ALTIN 2.511,201,09
BITCOIN 20928411,94%
Gaziantep
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YUMRUKLARLA YAZILAN KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜ…

YUMRUKLARLA YAZILAN KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜ…

ABONE OL
7 Şubat 2022 12:57
YUMRUKLARLA YAZILAN KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜ…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi GAZETESİ– Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Şubat Ayıntap’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazi”lik unvanı verilişinin 101’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, “Bugün, ecdatlarımızın inanç, cesaret, azim ve kahramanlığıyla tarihteki en şanlı destanlardan birinin yazarak ‘Gazi’lik unvanını hak ettiği gündür. Gaziantep savunması, yokluk ve açlıkla mücadele ederken bile düşmana geçit vermeyen, teslim olmayan Antep halkının vatan, millet aşkıyla, boyunduruk altına girmeyi reddeden kararlılığıyla, silahları olmasa bile kalplerindeki iman gücü ve yumruklarıyla yazdıkları kahramanlık öyküsüdür”.

Toprakları ecdadının mübarek kanlarıyla sulanmış Anadolu’nun kadim bir beldesi olan Gaziantep, yeryüzünde “Gazi” unvanını almış ilk ve tek şehirdir” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

“Kahramanlık destanı ile Antep, 8 Şubat 1921 tarihinde, Kurtuluş Savaşı henüz devam ederken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çıkardığı 93 numaralı kanunla, “Gazilik” unvanını aldı ve bir şehrin adını değiştiren direniş, tarihin tozlu sayfalarına altın harflerle yazıldı. Şanlı tarihinde bir asrı ardında bırakmış kadim şehrimizin üstüne edilmiş her güzel kelam elbette ki her kelimesini hak etmiş bu şehir halkının göğsünü kabartmaktadır. Ama öyle sözler vardır ki izleri derindir. Bunların en unutulmazlarından biri Gazi Mustafa Kemal’in ‘Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar yalnız Antep’i değil tüm Türkiye’yi kurtardılar’ sözüdür. Bu tarihimizin, kahramanlığımızın öneminden bahsederken gazi kentimizin de ne kadar başka bir yere sahip olduğunu açıkça göstermektedir. ‘Gazi’ unvanını; vatan toprağının tek bir karışını düşman askerlere bırakmayarak, amansız mücadele vererek, 11 ay bağımsızlık ve hürriyet için mücadele ederek, şehadet şerbetini içmiş aziz şehitlerinin emanetini bugüne taşıyarak, her türlü engele rağmen kendi kendini savunarak kazanmış bir şehiriz.

Antep halkı olarak, bu kadim topraklar için, hangi zorlukla karşılaşırsak karşılaşalım, boyun eğmeyeceğimizi ve hürriyetimizden vazgeçmeyeceğimizi tüm dünyaya geçmişte ispat ettiğimiz gibi bugün de aynı kararlılık ve azimle yolumuza devam edeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden sonra, bu onura erişen tek şehir olmamızı sağlayan atalarımızla, dedelerimizle, kahramanlarımızla bir Gaziantep çocuğu olarak büyük gurur duyuyorum. Antep’ten Gaziantep’e yolculuğumuzun nihayetinde, şehrimize ‘Gazilik’ unvanı verilişinin 101’ inci yıldönümünde; ‘Ben Gaziantepliyim’ deme onurunu bizlere yaşatan aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi, Antep’in tüm gücüyle direnen fedakar ve cefakar halkını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, sizleri içten duygularımla selamlıyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r