DOLAR 34,2916 0.16%
EURO 37,1941 0.06%
ALTIN 2.999,99-0,38
BITCOIN 23278901,49%
Gaziantep
20°

AÇIK

15:48

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Sezay Koçak için adalet çağrısı

Sezay Koçak için adalet çağrısı

ABONE OL
3 Eylül 2021 16:38
Sezay Koçak için adalet çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi Gazetesi – Gaziantep’te yaşayan Sezay Koçak Özahi, geçen yıl 3 Eylül’de boşanmak istediği eşiyle tartıştıktan sonra balkondan düşerek yaşamını yitirmişti. Ölümünün yıl dönümünde yaşamını yitirdiği evde anıldı.

Olay, Şehitkamil ilçesine bağlı Güvenevler Mahallesinde gerçekleşti. Geçen yıl Boşanmak istediği eşi Ali Özahi ile tartışan 2 çocuk annesi Sezay Koçak Özahi (42) balkondan düşerek hayatını kaybetti. Eşi Ali Özahi, Sezay Koçak’ın intihar ettiğini söylemiş fakat Koçak’ın ailesi kızlarının öldürüldüğünü iddia etmişti. Koçak ailesi devam eden soruşturmanın akıbetini değiştirecek beyanların ve yeni görgü tanıklarının dosyaya eklendiğini belirtmişti.

Ali Özahi olay sonrası sevk edildiği adliyede savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ölüm yıldönümünde kardeşi Neveser Özyalçın tarafından basın açıklaması okundu. Özyalçın, 1 yıldır devam eden davada gelişme olmadığını belirtirken, “ Bir kadın daha öldürülmesin diye 365 gündür mücadele ediyoruz. Kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi hepimizin mücadelesi. Sezay’a ne oldu?” ifadelerini kullandı.

Kardeş Neveser Özyalçın, “Sezay çok güçlüydü, hayat dolu ve çok güzeldi. Geleceğe, çocuklarına, biz ailesine dair planları vardı. Öğrenmemesi gerektiğini düşündükleri gerçekleri öğrendiği için bugün bizimle değil” sözlerini söyleyen Özyalçın, kardeşinin ölümünün intihar olmadığını bir kez daha dile getirdi.

Açıklamanın ardından Sezay Koçak’ın balkondan düşerek yaşamını yitirdiği yere ailesi ve anmaya katılan Gaziantep Demokratik Kadın Platformu ve Kadın Meclisleri tarafından çiçek bırakıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r