DOLAR 34,0980 0.21%
EURO 38,1049 0.05%
ALTIN 2.838,990,36
BITCOIN 21472661,29%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

‘GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ GAZİANTEP’ SERGİLENİYOR

‘GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ GAZİANTEP’ SERGİLENİYOR

ABONE OL
8 Mart 2022 17:19
‘GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ GAZİANTEP’ SERGİLENİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi Gazetesi-Gaziantep, Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ortak sergisi ‘Güçlü Kadın Güçlü Gaziantep’ sloganıyla 8 Mart Dünya Kadın Hakları Günü’nde açıldı. Sergide kadın sporcuların öyküleri yer alırken, hikayeler ziyarete gelen küçük kızlara ilham kaynağı oldu. Sergide konuşan Dernek Başkanı Mezine Sırakaya, “Sergimiz kız çocuklarımıza ilham olacak. Sporcuların hikayelerini ilerde kitaplaştırmayı ve okullarda kız çocuklarımıza anlatmayı amaçlıyoruz” dedi.

Gazişehir Kadın Taraftar Derneği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadın Hakları Günü’nde küçük kız çocuklarına ilham kaynağı olacak ‘Güçlü Kadın Güçlü Gaziantep’ sergisini açtı. Sanko Park AVM 3’üncü katında açılışı gerçekleşen sergiye kadın sporcuların yanı sıra GBB Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, ASKF Başkanı Abdülkadir Gözegir, GBB Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, TÜFAD Başkanı İsmet Savcılıoğlu, Şehitkamil MHP ilçe başkanı Avukat Akın Erol Kınacılar ve Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Memduh Cihan da katıldı.

“Kadına şiddet olmasın”
Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği Başkanı Mezine Sırakaya, serginin açılışında 8 Mart Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Sırakaya, kadınların hak ettiği değeri göremediğini ve önlerinin kesildiğini söyledi. Sırakaya, “Kadınlar olarak hak ettiğimiz değeri göremiyoruz. Her zaman büyük zorluklar karşımıza çıkıyor. Mücadelemizi herkes görse. Kadına şiddet tüm dünyada dur durak bilmiyor. Bu maalesef hepimizin kanayan yarası. Kadına şiddet olmasın. Biz kadınlar olarak bu işin anahtarı niteliğindeyiz. Erkek çocuklarını dünyaya getiren bizleriz. Çocuklarımızı daha dikkatli ve insan olmanın bilinciyle yetiştirmeliyiz. Kadına şiddetin cezası yasalarla ağırlaştırılmalı ve caydırıcı olmalı” ifadelerini kullandı.

“Kadın futboluna ilgim var”
ALG Spor alt yapısında eğitim gören minik öğrenci Berni Nisa Gürkan, futbola ilgi duyduğunu ve bu nedenle bu spora yöneldiğini ifade etti.

“Futbolda kendimizi mutlu hissediyoruz”
ALG Spor alt yapısında forma giyen 16 yaşındaki Sebiha Nursu Sevim, kendini futbolla ifade ettiğini belirtirken futbol oynarken mutlu hissettiğinin altını çizdi.

“Kadın futbolu sevilmeye başlandı”
ALG Spor alt yapı koordinatörü Abdullah Dağdeviren, ALG Spor’un ivme yakaladığını ve bu başarının aile gibi olmaktan kaynaklandığını söyledi. Dağdeviren, “ALG’ nin başarısı Gaziantep’te kadın futboluna bakış açısını değiştirdi. Artık aileler de kız çocuklarını futbola teşvik ediyor. Başkanımız Ali Gözcü her durumda en büyük destekçimiz. Alt yapı olarak 80 kişilik bir ekibe sahibiz ve talep yoğunluğundan yetişemiyoruz. Bu kadar ilgi olması bizleri de mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

“Kadın sporcu sayısını arttırmalıyız”
Türkiye Futbol Antrenörleri Dernek (TÜFAD) Başkanı İsmet Savcılıoğlu, kadın futbolunda Gaziantep’in son dönemlerde büyük yükselişe imza attığını söyledi. Savcılıoğlu, “Kadın futbolunda Gaziantep çoğu şehirden önde. Kadın futbolunda 6 takım bu kenti temsil ediyor. Altyapılarla birlikte sporcu sayısı en yüksek illerden biri konumundayız. Kadın sporcu sayımızı daha da arttırmalıyız. Bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ederim, umarım genç kadın sporculara ilham kaynağı olur” dedi.

“Gaziantep ivme yakaladı”
GBB Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, Gaziantep’in kadın profilinin arttığını söyledi. Efiloğlu, “Türkiye geneline baktığımız zaman kadın taraftar, kadın taraftar derneği konusunda Gaziantep ciddi bir ivme yakaladı. Biz de GBB olarak Türkiye geneli 18 branşta yarışmalara katılıyoruz ve birçok kadın sporcumuz var. İl hakem kurulu başkanımız bile kadın ve hatta GBB bünyesinde çalışanımız. GBB olarak hem kadın sporculara hem de Gaziantep’ten yetişmiş sporcularımıza ciddi destekler veriyoruz. Başkanımız Fatma Şahin’de bu konuda büyük destekler veriyor. Kentimizde ALG, Merinos, Adam Voleybol ve Zeugma gibi spor takımlarımız artmaya başladı. Bu artış kentin spora bakış açısının değiştiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Efiloğlu, Galatasaray eski başkanı rahmetli Mustafa Cengiz anısına düzenlenecek olan ‘Gazi Oyunları’ hakkında da konuştu. Türkiye’de bir ilk olacak olan organizasyonda 15 branşta yüzlerce sporcunun yarışacak. Efiloğlu, “Perşembe günü düzenlenecek organizasyona İstanbul’dan ulusal basın da yerinde takip edecek. Merhum Mustafa Cengiz’in ailesi de organizasyonda yerini alacak” dedi.

Sergi açılışında sporcular ve davetliler kurdele kestikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r