DOLAR 34,1128 0.27%
EURO 38,0933 0.08%
ALTIN 2.858,481,04
BITCOIN 21654942,42%
Gaziantep
24°

AÇIK

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Galatasaray’da Fernando Muslera’nın durumu belli oldu! Bayern Münih maçında…

Galatasaray’da Fernando Muslera’nın durumu belli oldu! Bayern Münih maçında…

ABONE OL
7 Kasım 2023 22:02
Galatasaray’da Fernando Muslera’nın durumu belli oldu! Bayern Münih maçında…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarın akşam Bayern Münih ile karşılaşacak olan Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk açıklamalar yaptı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarın akşam Bayern Münih ile karşılaşacak olan Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Gruptan çıkmak istiyoruz”
Burada olmaktan dolayı hem heyecanlıyız hem de bir Türk futbolunu temsil eden bir takım olarak bunun gururunu yaşıyoruz. Şampiyonlar Ligi çok önemli bir organizasyon. Burada Galatasaray’ın olması çok önemli ve değerli. Bu gruptan çıkmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi serüveninde uzun yıllar boyunca sadece 5 kere Türk takımları gruplarından çıkabildi, bunun 3’ü Galatasaray’a ait. Biz de bunu tekrarlamak istiyoruz. Son 6 yıldır buna ulaşılmadı. Tekrardan bir Türk takımının gruplardan çıkması tek hedefimiz. Bunun için de çok önemli bir takım ile oynayacağız. Çok kaliteli, özellikle de ilk maçta bunu net bir şekilde gördük. Hücumdaki oyuncuları çok hızlı, rakip kaleye çok çabuk gidiyorlar. Hem geçiş oyununu hem pozisyonel oyunu ikisini de net bir şekilde oynayan bir takım. Çok zor bir maç bizi bekliyor. Tabii ki burada kendimizi güveniyoruz. Oyuncularıma güveniyorum. Burada bizi destekleyecek Türk seyircilerimizin gücüyle biz de sahada elimizden gelenin en iyisini yapıp ilk maçtaki gibi iyi bir oyun ortaya koyacağız. İnşallah bunu bu sefer sonuca yansıtırız.

“Kazanmak için elimizden geleni yapacağız”
Tabii ki beklentimiz her maçtan özellikle bu sene oynadığımız Avrupa’daki deplasman maçlarından hep galibiyet kazandık. Bir ilk deplasmanımız berabere bitmişti. Diğer maçlardan kazanarak döndük. Burada da tabii ki planımız var. İlk maç yine planlarımız vardı. Kendi sahamızda kendi seyircimizin önünde oynadık. Oyunun dominasyonu biraz daha fazla oluyor ama yine deplasman burada rakibimiz daha güçlü bir şekilde kadrosu da daha tamamlanmış bir şekilde karşımıza çıkacak. Hem rakibimizi analiz ettik ben bizim oyunumuzu. İkisini bir arada uygulamaya çalışacağız. İki takımın da hem toplu hem topsuz oyunu doğru bir şekilde oynayacağı bir maç olacağını düşünüyorum. Planlarımız tabii ki buradan ilk maçtaki gibi pozisyonlara girmek girdiğimiz pozisyonları da gole çevirmek. Bizim özellikle bu seneki problemlerimizden biri bunu Kopenhag maçında da yaşadık ilk devre çok pozisyona girdik bunları değerlendiremedik. Bayern maçında da kendi sahamızda aynı sorunları yaşadık. İlk devre çok üstün, çok dominant bir oyun ama skora ulaşamadık. Amacımız aynı olmayacak bunu biliyoruz. İç saha, dış saha farkı oluyor. Rakibimiz için de bu psikolojik olarak olacak. Bizim için de psikolojik olarak oluyor. Galatasaray yine sahada kazanmak için elinden geleni yapacak. Çok önemli bir takıma karşı oynayacağız, çok önemli oyunculara karşı oynayacağız bunu da bilerek bu anlamda savunma gücümüzü de daha çok arttırmamız gerekecek.

“Muslera’nın durumuna maç saatinde karar vereceğiz”
Maça 1 gün var. Bugün antrenmanda bizimle birlikte sahada yer aldı. Olumsuz bir şey olmadı. Yarın tekrar bakıp ona göre kararımızı vereceğiz. Oynadığı takdirde daha kötüye gidecek bir şey olmadığını doktorumuz söyledi. Yarın son kararı Muslera ile birlikte vereceğiz ama bugün her şey olumlu gitti genel olarak. Ben oyuncularıma iyi oynadıklarında, kazandıklarında teşekkür ediyorum. Hepsi çok oynamak istiyor, takıma katkı vermek istiyor. Böyle ufak sakatlıklar yaşadıktan sonra oynayabilecekleri her durumda bütün hepsi bu fedakarlığı yapıyor. Bu da bir takım için önemli. Hem takıma arkadaşlarına hem Galatasaray’a hem de camiaya olan bağlılıklarını bir şekilde gösteriyorlar. Icardi de bunu yapıyor aynı şekilde. Bütün oyuncularım için Galatasaray’ı sahiplenen, takımın ihtiyacı nerede ne zaman olursa olsun, bunu ortaya koyan oyuncularım var. Bu anlamda da şanslı biriyim.

“Gol veya goller atabileceğimiz bir maçtı”
Maçı o gece oturduk seyrettik. Ertesi gün tekrar seyrettik. Oyuncularımıza bu maçın analizini dün gösterdik. Bu maçın toplantısı gibi oldu rakip analizi hem de bir sonraki maçın toplantısı gibi oldu. Burada da net olan bir şey zaten rakamların üzerinden de ilk 45 dakika ile ikinci 45 dakika arasındaki fark. Belki yine 60-70’ten sonra da yine bunu söyleyebiliriz ama genel olarak ilk yarı ve ikinci yarı arasında çok büyük fark var. Bu sene birçok maçta bunu yaşadık. İlk yarı oyunumuz ile ikinci yarı oyunumuz arasındaki farklılıkları oyuncularıma da söyledim. Bunu daha uzun dakikalara yaymamız gerekiyor. Daha yukarı çekmemiz gerekiyor. İlk düşündüğümüz tabii ki bu kadar çok pozisyona girip bitirmek gerekiyor. Bayern maçında pozisyona da çevirdik aslında. Beklentimiz çok yüksekti. Lig maçlarında gol pozisyonuna çevirme oranımız daha düşük bu sefer daha da yüksekti. Gol ve goller atabileceğimiz bir maçtı. Biz bir farkla ikinci yarıya başlasaydık ya da ikinci yarının başında bir farkı yakalayabilseydik maçın bitiriş durumu bizim için de farklı olabilirdi. Oyuncu değişiklikleri de aynı şekilde. Ben de eleştiri aldım geç oyuncu değiştirdim diye. Bu da tabii ki normal. 3 tane oyuncu kenara gelmişti, oyuncu değişikliği yaparken gol yedik. Buradaki en büyük rahatsızlığım aslında 2-1 olduktan sonra biz cevap veremedik oyuncularıma da bunu söyledim. Orada cevap verebilirdik. Çok çabuk mental olarak düştük. Fiziksel olarak tabii ki yorgunluğumuz oldu. İlk maçla ilgili analizimiz bitiricilik. Rakibimizin ne kadar hızlı kalemize gelebildiğini gördük. Yarın da bizim için en büyük tehlike bu. Çok hızlı bir şekilde kalenize geliyorlar. Rakipten topu geri kazanmak yarın önemli olacak. Atakları bitirmek önemli olacak o yüzden en çok bunlar konuştuğumuz konular oldu.

“Biz oyun olarak en iyisini yapacağız”
İlk maçta muhteşem bir taraftar vardı. Kendi sahamızda inanılmaz bir atmosfer yarattılar. Uzun yıllar hatırlayacağımız bir maç olacak. 2000’lerde Olimpiyat Stadı’nda oynamaya gelmiştik otobüsle giderken her yerden Türk seyircilerin yürüdüğünü görüyorduk. Seyirci üstünlüğü aldığımız yıllar vardı. Yarın da çok sayıda Türk seyircimiz bizimle birlikte olacak. Belki seyirci üstünlüğünü alamayacağız ama bizi destekleyen buradaki gurbetçi vatandaşlarımız bizimle birlikte olacak. Onların desteğiyle birlikte biz de sahada en iyi oyunu oynamaya çalışacağız. Manchester’da da seyirciler stadın farklı yerlerinde ortaya çıktılar. Burada biz oyun olarak en iyisini yapacağız. Buradaki seyircilerimizin desteğinin hakkını sahada vereceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r