DOLAR 34,0917 0.18%
EURO 38,1051 0.02%
ALTIN 2.833,420,17
BITCOIN 21469614,50%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bayram tatilini de organize edemedik

Bayram tatilini de organize edemedik

ABONE OL
15 Nisan 2024 11:15
Bayram tatilini de organize edemedik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilerek Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı birçok ziyaretçi işletmelerin kapısında kaldı. Bayram öncesinde yapılan ‘işletmeleri açın’ uyarılarına rağmen birçok işletmeci mekanını bayramda kapattı, açık olan işletmeler fahiş fiyatlar sundu. CHP Gaziantep Milletvekili Meriç, sitem ederek, “bu kentte sorunlara çözüm üretmek yerine Sümen altı yapmak gelenek olmuş” dedi.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının açıklanmasının ardından Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım başta olmak üzere birçok odadan bayram tatili boyunca işletmelerin açık tutulması uyarısı gelmişti. Yapılan uyarılara rağmen kentte faaliyet gösteren birçok restoran, kafeterya, baklavacı, hediyelik eşya dükkanları kepenk kaldırmadı. Kente tatile gelen yerli ve yabancı turistler kapıda kaldı, açık işletmelerde uygulanan fahiş fiyatlar sebebiyle turistler kentten pişman ayrıldı. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, sosyal medya hesabından işletmelere tepki gösterdi.

EN PAHALI VE EN HAVASI KİRLİ ŞEHİR
CHP Milletvekili Meriç, “Turizm ve gastronomi kentiyiz lakin bu kentte gelen yerli ve yabancı turistler açık yer bulamıyor. Şimdi turist sayısı neden düşüyor? Elbette daha iyi anlıyoruz. Turizm şehirlerine göre, bu kentte kaç tane turizm belgeli işletme var. Söylemler maalesef eyleme dönüşmüyor. Gaziantep’in gelişimini yerine getirilmeyen söylemlerle değil, rakamlarla yorumlayınca gerçeği bulmuş olacağız. En pahalı ve havası en kirli şehirlerden biriyiz. Bu kentte turist gelir mi? Hadi diyelim geldi, tatil döneminde kentte açık yer bulur mu? Açık olan birkaç yerde de bayram tarifesi uygulandığı serzenişleri var. Bunu bile organize edemiyoruz. Son yaşanan sel felaketi de gösterdi ki, bu kentte sorunlara çözüm üretmek yerine Sümen altı yapmak gelenek olmuş. Turizm alanındaki sorunlarda erteleniyor. Kent kaybeder, kent ekonomisi kaybeder’’ ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r