DOLAR 34,0956 0.19%
EURO 38,1099 0.03%
ALTIN 2.836,830,28
BITCOIN 21475301,41%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Mahalleli isyanda…

Mahalleli isyanda…

ABONE OL
1 Mart 2024 10:15
Mahalleli isyanda…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Kolejtepe Mahallesi’nde bulunan 3 binaya yaklaşık 1 yıl önce yıkım kararı verildi. Aradan geçen sürede binaların yıkım işlemi gerçekleştirilmezken binalarda ikamet eden aileler de mağdur oldu. Boşaltılan binalar madde bağımlılarının ve fuhuş yapanların yuvası haline geldi, aileler devletten yardım dahi alamadı…

Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Kolejtepe Mahallesi’nde bulunan 3 binaya geçtiğimiz yıl yıkım kararı verilmesine rağmen yıkım gerçekleştirilmedi. Binalarda ikamet eden aileler konutlarından olurken binalar uyuşturucu bağımlıları ve fuhuş yapanların yuvası haline geldi. Mahalleliler yaşanan sorunu ve mağduriyetlerini gazetemize anlattı…

”Yetkililerden yardım bekliyoruz”

Mahalle sakinlerinden Filiz Ayken; “Bu binanın yanındaki bitişik olan Özay Apartmanı 5.katta oturuyorum.Akşamları ben yalnız başıma bu binaya giremiyorum.Çünkü bu binanın içinde tüm ahlaksız insanlar boş diye madde kullanıyorlar.Bizim yöneticimizle her gün 155’i arıyoruz.Polisler artık bu binayı öğrendiler.Çok rahatsızız.Devletimizden, belediyemizden yardım bekliyoruz”.

”1 yıldır yıkım bekliyoruz”

Mahalle sakinlerinden Dilek Keser; “Kolejtepe mahallesinde oturuyorum.Tam bir yıl oldu,binamıza yıkım kararı alındı binayı boşalttık.Ne kira yardımı alabiliyoruz,ne herhangi bir destek alabiliyoruz ne de binamız yıkılıyor.Tüm mahalle bundan şikayetçi çünkü bu binada ne ararsanız var.Sürekli bizi arayıp rahatsız ediyorlar yönetici olduğumuz için.Çünkü bir yıldan beri sürünüyoruz şu duruma bakın.Çoluk çocuk,kadınlar dışarı çıkamıyor.Biz çok rahatsız oluyoruz.Binanın içinde her türlü şey var.Binanın yıkılmasını istiyoruz.Biz bir emekli maaşıyla kirayı ödeyemiyoruz.Artık gereken ne ise yardımlarınızı bekliyoruz”

”Evimize kavuşmak istiyoruz”

Mahalle sakinlerinden Halil İbrahim Vural; “Bu apartmanın sakinlerindenim.Binamızın bu durumda olması herkesi rahatsız ettiği gibi bizi de çok rahatsız ediyor.Çünkü yıllardır bizler burada aile gibi yaşıyorduk.Yıllardır bu binanın içinde oturuyoruz.Bizim en büyük sıkıntımız insanlarımıza rahatsızlık veriyor olması yan binamız yıkılsın evin çevresi düzenlensin.Ama öncelikle insanlarımız;burada Dilek ablamız söyledi,komşumuz söyledi.Binanın içinde dönen pislik olaylar var.Uyuşturucudan, fuhuşuna kadar herşey dönüyor.Bina sakinleri olarak biz rahatsız olmaya başladık.Çünkü bizi de arıyorlar.Bir an evvel yıkılmasını istiyoruz.Bizler de evimize kavuşmak istiyoruz”

”Tedirgin oluyoruz”

Mahalle sakinlerinden Ayşe Cebeci, “Karşı binada oturuyorum.Her türlü pislik bu binada var. Her türlü ahlaksızlık var. Karşıdan adamın biri bir gün beni taciz etti. Sonra polisi aradım, geldiler. Memur bey yukarıdalar dedim,aşağı indirdiler ama diğer gün tekrardan geldiler. Binanın etrafında dört dönüyorlar. Biz yıkılmasını istiyoruz. Korkuyoruz,tedirgin oluyoruz.Buradan geçerken kenardan,köşeden geçmeye çalışıyoruz”

”Öncülük etmek için buradayım”

Kolejtepe muhtar adayı Siret Doğan; “Mahalleli arkadaşlarımızla sokak çalışması yaparken burada yıkılması gereken üç tane binadan mahalle sakinleri çok şikayetçi.
Bir an önce yıkılmalarını istemelerinin birinci sebebi;madde kullanımının artması ve gece resmen fuhuş yuvası olarak kullanılması.Buna bir an önce son verilmesi gerekiyor.Çünkü mahalle yaşanılabilir,komşuluk ilişkileri güzel,apartmanların birbirleriyle dostluk ve arkadaşlıkları çok kuvvetliydi.Ama mahalle yaşanmayacak bir hale geldi.AFAD denilen binamızda uzun süre oldu boşaltılmasına rağmen oda aynı şekilde yıkılmadı.Komşular sağlı,sollu,önü herkes şikayetçi.Bir an önce valilik, Çevre ve Şehircilik bir an önce buna çözüm bulmalı. Burada ne gerekiyorsa mahalle sakinleri hazır. Ben de öncülük etmek için buradayım. Mahallemiz için herşeyi yapmaya hazırız,diyoruz”.

”Komşular çok rahatsız”

Mahalle sakinlerinden İbrahim Akdoğan; “Bende mahalle sakinlerindenim.Bu binalarda çok fazla terbiyesizlikler oluyor. Komşular çok rahatsız.Bir an önce yıkılmasını istiyoruz”

”Bina bir an önce yıkılmalı”

Mahalle sakinlerinden Mehmet Demir; “Bu binaların bir an önce yıkılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r