DOLAR 34,1030 0.19%
EURO 38,0832 -0.01%
ALTIN 2.833,240,15
BITCOIN 21460032,52%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şahin şov yapıyor, sahipsiz canlar ölüyor…

Şahin şov yapıyor, sahipsiz canlar ölüyor…

ABONE OL
22 Mayıs 2024 14:28
Şahin şov yapıyor, sahipsiz canlar ölüyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi ile övünmesine rağmen, aynı kurumun sahipsiz sokak hayvanları için görevini yerine getirmemesi hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Geçtiğimiz gün yol kenarında araç çarpan bir kedi için hayvanseverler Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istedi fakat belediye saatler geçmesine rağmen yardım için gelmedi. Hayvanseverler, ‘Şahin sadece hayvan hapishane için şov yapıyor’ diye isyan etti.

Geçtiğimiz gün sahipsiz bir kediye araç çarpması üzerine hayvanseverler Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istedi. Kurumdan tıbbi müdahale için destek almak isteyen hayvanseverler, sokak kedisinin yanında saatlerce yardım gelmesini bekledi ama elleri boş kaldı. Canlar İçin Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burcu Başkahraman, yaşanan olayın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e isyan etti.

Hayvanların yaşam hakkına saygı duyun, bütçe ayırın!

Başkahraman, “Her gün onun gibi bir sürü çocuk yitip gidiyor.Neden mi? 5199 sayılı kanunla 2004 yılında sahipsiz hayvanların tüm kısırlaştırma, tedavi, bakım, rehabilitasyon görevleri yerel yönetimlere verildi. Bu görevlerini yerine getirmeyen belediyeler artık hemen hemen bütün şehirlerde… Onları denetlemekle yükümlü olan kurumları da denetleme görevine çağırıyoruz.
Her canlının yaşam hakkı vardır. Kurumların görevlerini suistimal etmesini şiddetle kınıyoruz. Stklar, gönüllüler ne kadar artsa da yetişmek mümkün değil.
Dün gece bu çocuk 1 saat boyunca asfaltta yardım bekledi.Onu kurtarması gereken kurum gelmedi…
Kendi barınaklarının çalışmasını, ekipmanını ve araçlarını tanıtırken adeta bir şova çeviren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaralı hayvanlara hiçbir zaman anında müdahale etmemiştir. Aldığı yaralı hayvanları karga tulumba kamyon arkasında saatlerce sahada gezdirip, olay yerinde müdahale etmekten acizdir. Hiçbir yaralıya ambulans ile gitmemiştir. En kötüsü ihbarını yaptığınız, onlara teslim ettiğiniz hayvanın akıbetini öğrenmeniz bile pek mümkün değildir.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şimdi size soruyoruz. Milyonlar döktüğünüz hayvan hapishanesine bütçe var.Ama bu çocukların yaşam hakkına neden saygınız yok?” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r