DOLAR 34,0039 -0.18%
EURO 38,0505 0.33%
ALTIN 2.831,221,02
BITCOIN 21528705,64%
Gaziantep
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Türk futbolunda kara gece! Hakem Halil Umut Meler’e sahada linç girişimi…

Türk futbolunda kara gece! Hakem Halil Umut Meler’e sahada linç girişimi…

ABONE OL
12 Aralık 2023 00:58
Türk futbolunda kara gece! Hakem Halil Umut Meler’e sahada linç girişimi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süper Lig’de 15. hafta son maçı olan Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının son düdüğünün ardından saha savaş alanına döndü. Sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil  Umut Meler’i yumrukladı. Peşinden gelen kulüp yöneticilerde Meler’i yumrukladı.

Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının son düdüğünün ardından saha savaş alanına döndü. Sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’i yumrukladı. Neye uğradığını şaşıran ve peşinden gelen kulüp yöneticilerde Meler’i yumrukladı.

Soyunma odasına götürüldü
Hakem Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

Sahaya taraftarlar atladı
MKE Ankaragücü taraftarları Faruk Koca’ya destek verdi. Sahaya giren taraftarları güvenlik görevlileri müdahale etti.

Halil Umut Meler karşılaşmanın 50. dakikasından MKE Ankaragücü’nden Ali Sowe’u ikinci sarıdan oyundan attı. Ankaragücü taraftarları büyük tepki gösterdi. Matan her iki taraf 1’er puan topladı.

Taraftardan saldırıya destek
Ankaragücü taraftarı ise sosyal medya paltformu X’te ”BÜYÜK BAŞKAN” tagı açarak Faruk Koca’ya destek çıktı.

Hastaneye kaldırıldı
Halil Umut Meler olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Hakemler maça çıkmama kararı aldı
Hakemler bu skandal olaydan sonra gelecek hafta maç yönetmeme kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) acil toplanma kararı aldı.

Faruk Koca, Hikmet Karaman’a da saldırmış
2021 yılında Ankaragücü teknik direktörlük görevinde bulunan Hikmet Karaman’dan olay sonrası çarpıcı bir açıklama geldi. Karaman, “Faruk Koca, çalıştığım dönemde bana da yumruk attı. Artık bunu saklamanın anlamı yok” ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: ”Bu tür olaylar kabul edilemez”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya,”MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez. Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz! Türk hakemliğini yurt dışında da başarıyla temsil eden hakemimiz Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

“MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırı gerçekleştirilen Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca emniyet güçlerimizin gözetiminde hastanede tedavi görmektedir. Tedavi sonrası gözaltı işlemleri gerçekleştirilecektir.Hakemimize saldırıda bulunan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahıslar Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır.” ifadelerini kullandı.

TFF’den ilk açıklama geldi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi: Bu gece Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya karışan herkes bunun bedelini ödeyecek.

Saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ”MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan TÜM ŞÜPHELİLER ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı yasaya aykırılık ve kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama suçlarından 6222 S.Y. 17/1, TCK’nın 86/2-3 maddeleri gereğince Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup tüm şüphelilerin tespit edilmesi ve mevcutlu olarak Başsavcılığımızda hazır edilmelerine yönelik Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Müdürlüğüne gerekli talimat verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Cumurbaşkanı’ndan açıklama geldi
Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig maçında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Cumurbaşkanı Erdoğan, ”Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r