DOLAR 34,0928 0.18%
EURO 38,0787 -0.02%
ALTIN 2.834,700,20
BITCOIN 21488453,03%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk futbolunda kara gece! Şiddet sahaya indi…

Türk futbolunda kara gece! Şiddet sahaya indi…

ABONE OL
12 Aralık 2023 18:47
Türk futbolunda kara gece! Şiddet sahaya indi…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Süper Lig’de 15. hafta son maçı olan Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının son düdüğünün ardından saha savaş alanına döndü. Sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’i yumrukladı. Peşinden gelen kulüp yöneticileri de Meler’i tekmeledi, yumrukladı.

Lige uzun bir süre mi ara verilecek?
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, hakem Halil Umut Meler’i ziyaretinin ardından Süper Lig’e uzun bir süre ara verilecek mi sorusuna ”zannetmiyorum” açıklamasında bulundu.

Hakemleri tehdit etmiş…
Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının son düdüğünün ardından hakem Halil Umut Meler’i yumruklayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın 2022 yılında verdiği bir röportajda, “Sabrediyorum yoksa farklı yöntemlere başvuracağım” diye hakemleri tehdit ettiği ortaya çıktı.

Faruk Koca’nın ilk saldırısı değil
2021 yılında Ankaragücü teknik direktörlük görevinde bulunan Hikmet Karaman, Faruk Koca’nın kendisine de yumruk attığını açıkladı. Karaman, “Faruk Koca, çalıştığım dönemde bana da yumruk attı. Artık bunu saklamanın anlamı yok” ifadeleri kullanıldı.

FIFA’dan açıklama geldi
FIFA Başkanı Infantino, Süper Lig’de MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Infantino açıklamasında, yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Saha içi veya dışında, futbolda, şiddete yer yoktur. Süper Lig’de MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası yaşananlar, kabul edilemez. Bu tür eylemlerin, sporda ve toplumda yeri yoktur.” dedi. “Hakemler olmazsa, futbol olmaz” diyen Başkan Infantino, “Hakemler, oyuncular, taraftarlar ve teknik ekibin güvenliği sağlanmalı ve onların bu oyundan keyif alması sağlanmalıdır. İlgili makamlara, bunun bu şekilde uygulanmasını ve bu görevlilere her düzeyde saygı duyulmasını sağlamaları için çağrıda bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

“EURO 2032’nin alınması söz konusu değil”
İtalya ile ortak düzenlenecek 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası için ev sahipliğini iptalinin söz konusu olmadığını aktaran TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Olayı şiddetle kınıyoruz. EURO 2032’nin alınması söz konusu değil. Alensander Ceferin aradı, sizin yanınızdayız.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r