DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21522040,25%
Gaziantep
24°

PARÇALI BULUTLU

05:17

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ünlü sunucu Metin Uca hayatını kaybetti

Ünlü sunucu Metin Uca hayatını kaybetti

ABONE OL
17 Kasım 2023 13:35
Ünlü sunucu Metin Uca hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yoğun bakımda tedavisi devam eden ünlü sunucu Metin Uca hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun cenazesi sabah saatlerinde Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden, incelenmek üzere Yenibosna Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.
Dilovası ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından yoğun bakımda tedavisi devam eden ünlü sunucu Metin Uca hayatını kaybetti. Uca, geçirdiği kazanın ardından Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Yoğun bakımda tedavisi devam eden Uca saat 01.30 sıralarında hayatını kaybetti.

Acı haberi menajer duyurdu
Ünlü oyuncunun menajeri Kübra Kalem Baykara acı haberi duyurdu. Baykara sosyal medya hesabından ”Metin Uca’mızı kaybettik kalbimiz acıyor” paylaşımını yaptı.

Metin Uca’nın menajerinin dün yaptığı açıklamada, “Daha önce güzel haber vermiştim, sevgili Metin Uca’nın durumunun iyiye gittiğini, en kısa zamanda taburcu edileceğini, evde ek tedavilerle eski sağlığına kavuşacağını söylemiştim.” ifadelerini kullanmıştı.

“15 Kasım sabahı taburcu edilmesi beklenirken acil bir operasyona alınması gerekti. Operasyondan sonra oluşan komplikasyonlar nedeniyle tedbir amaçlı entübe edildi. 72 saati atlatmayı, ardından kaldığımız yerden tedavisine devam edebilmeyi umuyoruz.”

Metin Uca kimdir?
Metin Uca, 1961’de İstanbul’da dünyaya geldi. Hakkarili baba ve Bilecikli bir annenin evladı olan İlk, Orta ve Lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Uca, Kimya Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Tiyatro ve gazetecilik eğitimi aldı. Van Erciş’te askerliğini tankçı asteğmen olarak yapan Uca, 1987 yılında Anadolu Ajansı’nın sınavını kazandı ve muhabirlik hayatına başladı.

Muhabir ve Programcı olarak çalıştı
1999-00 yıllarında TRT’de televizyoncu olarak çalışmaya başladı. Kanal D’nin kurulmasıyla birlikte Kanal D Ankara bürosunda muhabir olarak görev yapmaya başladı. Anadolu Ajansı, TRT, Kanal D, Milliyet EP Dergisi, Show TV, ATV ve Star televizyonlarında muhabir ve programcı olarak yer aldı.
önemli başarılara imza atan Metin Uca, 1999-2003 yılları arasında Sabah haber şovu Günaydın Türkiye’yi Star ekranlarında sundu
700 bölüm yayınlanan Passaparola ve TRT’de 180. bölüm ekranlara gelen Miras adlı programların sunucusu ve yaratıcısı ekibinde yer aldı.
Maydonoz, Büyüklere Masallar ve Pişti isimli stüdyo programlarını da Show TV, ATV ve Star TV gibi kanallarda çalışmalarını sürdürdü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r