DOLAR 34,1901 0.18%
EURO 37,0916 0.01%
ALTIN 2.974,770,71
BITCOIN 23209760,40%
Gaziantep
13°

PARÇALI BULUTLU

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

2 CANIN KAYBINDA EPDK DA KUSURLU!

2 CANIN KAYBINDA EPDK DA KUSURLU!

ABONE OL
16 Ekim 2024 15:48
2 CANIN KAYBINDA EPDK DA KUSURLU!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EPDK’dan idari soruşturma talebi

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Alsancak mahallesinde, yağan kuvvetli yağışın ardından açıktaki elektik kablolarından çıkan akıma kapılan ve hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın arından açılan davanın ilk duruşmasında ara karar çıktı. Mağdur Deniz ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek, denetim görevi ile yükümlü EPDK’nın da kusurlu ve sorumlu olduğunu dile getirdi.

Mağdure Özge Ceren Deniz’in aile avukatı Av. Ayşe Sarıçiçek, yaşanan acı olayın ardından görülen ilk duruşmaya dair bilgiler verdi. Av. Sarıçiçek, “12 Temmuz 2024 tarihinde İzmir -Alsancak’ta birikmiş yağmur sularındaki elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın ölümü ile ilgili olarak İzmir 10.ağır Ceza Mahkemesinde “BİLİNÇLİ TAKSİRLE ADAM ÖLDÜRME” suçundan görülmekte olan davanın ilk duruşmasında verilen ara karar gereği; “T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)ya müzekkere yazılarak Gediz A.Ş hakkında iddianame konusu olay yeri, hattı ve mahal veya bölgesine ilişkin olarak olay tarihi öncesinde herhangi bir idari ve cezai müeyyide uygulanıp uygulanmadığı, uygulanmış ise buna ilişkin bilgi ve belgelerin gönderilmesi istenmiştir.

EPDK; T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Kamu kurumu olup, bağımsız nitelikte bir üst kuruldur.  EPDK’nın başlıca görevi elektrik piyasasını düzenlemek ve DENETLEMEKTİR. Ancak ne var ki; Mahkeme tarafından yazılan müzekkereye (EPDK) tarafından verilen cevabi yazıda; ” yaptıkları incelemede GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. hakkında herhangi bir İDARİ VE CEZAİ MÜEYYİDE UYGULANDIĞINA DAİR KAYDA RASTLANMAMIŞTIR” denilmiştir. 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan bu vahim olayda; ASLİ GÖREVİ elektrik piyasasını ve elektrik şirketlerini denetlemek olan ve bu denetim görevini yerine getirmeyen EPDK ‘nın da en az GDZ A.Ş. kadar kusurlu ve sorumlu olduğunu düşünüyoruz. EPDK, görev ve sorumluluğu dahilinde olan denetim görevini düzenli olarak yapmış olsa  idi , belki de bugün Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay halen yaşıyor olacaktı.

Sonuç olarak; EPDK’nın denetlemekle sorumlu olduğu kurum ve kuruluşları denetlemediği gibi ölümle sonuçlanan bu olaydan da bir haber olduğu ve olaya da kayıtsız kaldığı anlaşılmaktadır. EPDK’nın konuyla ilgili daha önceden yapması gereken fakat yapmadığı idari soruşturmayı ivedilikle yapmasını ve konuya açılık getirmesini bekliyoruz. Konuyla ilgili gerekli ihbar ve şikayetlerimiz yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r