DOLAR 34,2899 0.16%
EURO 37,1882 0.04%
ALTIN 3.001,25-0,34
BITCOIN 23290071,45%
Gaziantep
20°

AÇIK

15:48

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HDP ANTEP ÖRGÜTÜ KONGREYE GİDİYOR

HDP ANTEP ÖRGÜTÜ KONGREYE GİDİYOR

ABONE OL
12 Şubat 2022 15:16
HDP ANTEP ÖRGÜTÜ KONGREYE GİDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi GAZETESİ – HDP Gaziantep İl Örgütü, 4. Olağan Kongresini duyurmak amacıyla basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında konuşan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, partililerin örgütlerine ve partilerine sahip çıktığını vurguladı.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, basın açıklamasında gündem ilişkin yaptığı değerlendirmede, “HDP, kurulduğu günden bu yana demokratik katılımcılığı esas almış tüm toplumsal kesimlerle beraber örgütlenerek bugünlere gelmiştir. Son dönemlerde artan saldırılar, kumpas davaları, kapatmaya dönük davalara karşı HDP, halkıyla birlikte güçlü direniş sergilemiştir. Partimiz uzun zamandır bu saldırılara karşı güçlü kongreler çıkarıyor. Halkımız özellikle İstanbul’da başlayan kongrelerle partisinin yanında olduğunu ve bu saldırılara karşı partisinin kalkanı olduğunu göstermiştir. bu şiarda bizler de Antep’te kongre sürecini başlattık. bu amaçla kongre komisyonunu oluşturduk. Tüm toplumsal yapılarla görüşerek partimiz kadın yapısı, gençlik meclisini ifade eden komisyonla kongreyi düzenleyeceğiz” dedi.

Basın açıklamasını gerçekleştiren HDP İl örgütünden Nuray Göktepe ,  “Bilindiği üzere özellikle son zamanlarda ülkemizde var olan sorunlar ayyuka çıkmıştır. Geçmişte olduğu gibi bugünde mevcut sosyal siyasal ekonomik sorunlara gerçekçi ve çözüm odaklı yaklaşan partimiz HDP olmuştur.

Bizlerde halkımızla birlikte Dem Dema HDP’ye şiarıyla Antep 4. Olağan kongremizin startını vermiş bulunmaktayız. Bu anlamda 6 Mart 2022 tarihinde yapacağımız 4. Olağan kongremize tüm halkımızı güçlü  bir katılımla sahiplenmeye çağırıyoruz. Yapacağımız kongreyle partimiz ve halkımız üzerindeki baskıları kıracağımıza inanıyoruz. Bu bağlamda kendisini öteki, yok sayılan bütün kesimleri partimize çağırıyoruz. İnanıyoruz ki örgütlenerek halkımıza dönük yapılan organize kötülükleri aşacağız. Kendi sırça köşklerinde oturanlar elbette sokaktaki yangını göremezler. Kendi besleme medyalarında sabahtan akşama pembe tablolar çizerek halkımızı kandıramazlar. Son günlerde özellikle enerjideki fiyat artışları esnafı, memuru, işçiyi, sanayiciyi, köylüyü kısaca toplumun tüm kesimlerini ciddi anlamda sarsmıştır. Fiyat artışlarından dolayı gelen tepkileri iktidar sözcüleri muhalefetin yaygarası olarak nitelendirmesi akla ziyan bir durumdur. Biran önce fiyat artışları geri çekilmeli, aksi taktirde toplumsal barışımız tehdit altındır. Sonuç olarak kısaca ifade ettiğimiz sorunların ve bir o kadar fazlası olan problemlerimizi çözmek için toplumsal muhalefettin gerçek temsilcisi olan partimizin etrafında örgütlenerek güçlü bir çıkış bulacağımıza inanıyoruz. Bizler bu anlamda üzerimize düşen sorumluluğun gereği olarak bu alandaki çalışmalarımızı daha güçlü bir şekilde sürdüreceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz. Örgütlü gücümüzle Tecridi Kıralım Demokrasiyi İnşa Edelim şiarıyla 4. Olağan kongremize tüm halkımız tekrardan davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r