DOLAR 34,1039 0.22%
EURO 38,1140 0.08%
ALTIN 2.841,660,45
BITCOIN 21590072,07%
Gaziantep
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

SYKP Antep il örgütünden iktidara tepki… ‘Baskılara karşı direneceğiz’

SYKP Antep il örgütünden iktidara tepki… ‘Baskılara karşı direneceğiz’

ABONE OL
10 Eylül 2023 11:54
SYKP Antep il örgütünden iktidara tepki… ‘Baskılara karşı direneceğiz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi GAZETESİ – SYKP Antep İl Örgütü tarafından, partilerine ve partililerine yönelik uygulanan baskı ve gözaltı kararlarına ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Yonca Fırat’ın okuduğu bildiride, “AKP-MHP iktidarı; faşizmi inşa etme sürecinde emekçilere, kadınlara, gençlere, doğaya, ezilen halklara ve inançlara yönelik uyguladığı baskı politikaları ekseninde saldırılarını arttırmaktadır. Kendi iktidarının karşısında yer alan ve özgür bir toplum şiarıyla yola koyulan herkesi düşman ilan etmeye ve toplumsal yaşamı terörize etmeye çalışmaktadır. AKP – MHP iktidarı, hukuğu tamamıyla rafa kaldırıp kendi inşa etmek istediği toplum doğrultusunda kendinin ve yandaşlarının tüm hukuksuzlarını göz ardı etmektedir.

Gözaltı ve tutuklama saldırıları boyunca parti üyelerimiz de birçok yerde gözaltına alınmış ya da tutuklanmıştır. Geçtiğimiz günlerde SYKP Antep il örgütü olarak yapacağımız kampanya; bildiride ‘Saray’ fotoğrafı olduğu ve Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle Antep valiliği tarafından yasaklandı. Ardından il yöneticilerimiz ifadeye çağrıldı. Olayın üzerinden bir hafta sonra ise partili genç yoldaşlarımız tek tek aranarak karakola çağrıldı.

Partimiz tüm faaliyetlerini açık alanda ve herhangi bir “gizliliğe” başvurmadan örgütlerken; kendini devlet memuru olarak tanıtan kişiler üyelerimizi “özel görüşmelere” davet edip, onlardan “gizli bilgiler” talep etmektedir.

Ancak beyhude çabalardır bunlar. Ne bizlere ne de sokaktaki muhalefete geri adım attıramayacaklar.

SYKP, mevcut iktidarın tüm bu hukuksuzluklara, baskılara, toplumu kutuplaştırma çabalarına karşı direnmektedir ve bu direnişine devam edecektir. Biz bu saldırıları tanıyoruz, biliyoruz.10 yıllık SYKP sürecinde ve daha önceki mücadele geçmişinde bu tip baskılar bizi mücadelemizden döndürememiştir.

Bedeli ne olursa olsun emeğin ve alınterinin hakkını, halkların eşitliğini/kardeşliğini, barışı, demokrasiyi ve özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz. Yıldırma politikalarına asla teslim olmayacağız” ifadeleri yer aldı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r