DOLAR 34,1151 0.28%
EURO 38,1432 0.21%
ALTIN 2.920,931,55
BITCOIN 21626920,81%
Gaziantep
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

GAÜN’de özel sektör temsilcileri ile öğrenciler buluştu

GAÜN’de özel sektör temsilcileri ile öğrenciler buluştu

ABONE OL
6 Kasım 2023 11:09
GAÜN’de özel sektör temsilcileri ile öğrenciler buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kariyer Planlama ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan, konuşmacılığını Zeki Menşucat San. ve Tic. A.Ş. Finansal İşler Müdürü Dr. Burak Savrun’un yaptığı ‘Özel Sektörün Genç Adaylardan Beklentileri’ konulu söyleşi düzenlendi.

 

GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfisinde düzenlenen etkinlikte Dr. Burak Savrun, sürekli öğrenen ve iletişim gücü yüksek, ekip ve çözüm odaklı, proaktif davranışlar sergileyebilen bireyler olmanın iş dünyasındaki önemini ve bu sosyal yeteneklerin yanı sıra üniversite mezunlarının sahip olması gereken özellikleri anlattı.

 

PARA KAZANMAK İÇİN ÖNCE BİLGİ BİRİKİMİNİZ OLMALI

 

Konuşmasında üniversite öğrencilerinin mezun olmadan önce neler yapması gerektiğine dikkat çeken Dr. Burak Savrun,  “Kendinize öncelikle bir hedef koyun, ileride ne yapmak ve nerede olmak istiyorsunuz bunu belirleyin. Bunun yanı sıra ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi doğru şekilde belirleyin. Kendinize yatırım yapın, bir yabancı dil öğrenin, imkânınız varsa yurt dışında eğitim alın. Para kazanmak için önce bilgi birikiminiz olmalı, bilgiyi dönüştürmeden para kazanamazsınız.” diye konuştu.

 

Konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Gaziantep ihracat kenti, Gaziantep’te işsiz kalma ihtimaliniz yok ama bu sizin kendinizi geliştirmenize bağlı, iş dünyasında başarılı olmak için multidispliner olmanız gerek, yani bir sorunu çözerken birçok alandan faydalanmalısınız. Örneğin Uluslararası Ticaret okuyan biri teknolojiyle de ilgilenmeli. Üniversite hayatınızda neler yaptığınız, deneyimleriniz CV doldurma noktasında önem taşıyor. “

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r